Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Tulnici. Sistemul de alimentare cu apă, realizat în proporție de 99 %

Primarul comunei Tulnici, Aurel Boțu, a anunțat că lucrările la proiectul „Reabilitare și Extindere Sistem de alimentare cu apă în Comuna Tulnici“ este realizat în proporție de 99 la sută, iar în aceste zile se fac probe de presiune la întregul sistem. „Întrucât în prezent se efectuează probe de presiune la sistemul de alimentare cu apă aferent investiției «Reabilitare și Extindere Sistem de alimentare cu apă în Comuna Tulnici», investiție finalizată în proporție de 99%, vă rugăm să nu perturbați activitatea echipelor aflate în teren! Vă rugăm să nu desfaceți dopurile branșamentelor aflate la limita proprietății dumneavoastră!  Venim cu această rugăminte întrucât unele persoane au încercat înlocuirea dopurilor cu robineți, operațiune imposibilă datorită presiunii apei! De asemenea, pentru proprietățile aflate pe marginea DN2D, care dețin cămine de branșare și apometre, avem rugămintea să permiteți accesul echipelor la aceste cămine în vederea verificării stării tehnice a robineților/apometrelor“, se arată într-un anunț al primarului Aurel Boțu. 

Lucrările sunt executate de societățile Proiect Expert Consulting Design – care asigură proiectarea și Bitionfor Construcții SRL – care execută lucrările propriu zise, în cadrul proiectului de investiții „Reabilitare și extindere sistem de alimentare cu apă, comuna Tulnici, județul Vrancea – rest de executat”. Valoarea lucrărilor este de peste 4,4 milioane de lei, plus TVA. Practic, prin intermediul acestui proiect au fost continuate lucrările la sistemul de alimentare cu apă a satelor Tulnici și Coza. 

Concomitent cu investiția mai sus menționată, localitatea Tulnici este beneficiara unor investiţii în alimentare cu apă şi canalizare pentru satele Tulnici, Lepşa şi Greşu, în valoare totală de aproape 9,2 milioane de euro. Investiția se derulează prin intermediul Companiei de Utilități Publice (CUP) Focșani. Lucrările prevăd lucrări la sistemul de alimentare cu apă cum ar fi: extinderea sursei de apă, extinderea conductei de aducţiune, extindere staţie de tratare a apei, extindere rezervoare de înmagazinare şi extindere reţele de distribuţie. Lucrările la alimentarea cu apă au o valoare de aproape 4,5 milioane de euro. De asemenea, vor fi executate lucrări la sistemul de canalizare, lucrări care constau în extinderea reţelei de canalizare cu o lungime de 12,5 kilometri, extinderea staţii de pompare, construirea unei staţii de epurare şi reabilitarea staţiei de epurare existentă. Valoarea acestor lucrări este de 4,7 milioane de euro, iar în total, cele două componente valorează aproape 9,2 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?