Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Clădirea Liceului de Artă de pe strada Alecu Sihleanu intră în renovare. Unde merg elevii la cursuri? Directoarea răspunde doar la ședințele cu părinții

Clădirea Liceului de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focșani, situată pe strada Alecu Sihleanu, intră în renovare totală. Asta după ce, pe 24 ianuarie 2022 – cu prilejul manifestărilor dedicate Unirii Principatelor Române – a fost inaugurat noul sediu al liceului situat lângă clădirea Inspectoratului Școlar Județean. „Este primul sediu al unei instituții de învățământ nou, realizat 100% după 1989 în Municipiul Focșani din fonduri proprii”, a precizat primarul Cristi Misăilă. Acum, Primăria Focșani va derula proiectul privind creșterea eficienței energetice la corpul de clădire al liceului de pe strada Alecu Sihleanu, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Lucrările urmăresc, printre altele, reducerea cheltuielilor cu încălzirea clădirii în perioada rece, a costurilor cu climatizarea pe perioada de caniculă și a consumurilor cu energie termică, electrică și a emisiilor de gaze cu efect de seră, în condițiile în corpul de clădire a fost construit între 1965 – 1971, a suferit degradări de-a lungul timpului și se confruntă cu importante pierderi de energie prin elementele exterioare.

După întoarcerea din vacanța de Crăciun, toți elevii care învățau în vechiul sediu al Liceului de Artă Focșani au fost relocați în altă parte pentru orele de curs și atelierele de specialitate. Dorind să aflăm pentru cititorii noștri unde merg acești elevi pentru a studia, am luat legătura cu profesoara Ioana Constantinescu, directoarea Liceului de Artă Focșani. Aceasta însă, a considerat solicitarea noastră drept o… reclamație:

Nu știu cine Dumnezeu m-a reclamat. De ce vă întreabă pe dumneavoastră? Ar trebui să întrebe la școală. Numai eu știu să-i lămuresc. (…) Este foarte complicat. Toți copiii care au venit și m-au întrebat, au fost lămuriți. Am făcut ședințe cu părinții special pentru informarea lor. (…) Probabil că au lipsit de la ședința cu părinții. (…)Toți cei interesați, să vină la școală și să fie prezenți la ședințele cu părinții”.

În cele din urmă, profesoara Ioana Constantinescu ne-a comunicat că elevii sunt „împrăștiați prin tot orașul” pentru orele de curs și cele de specialitate, însă nu ne-a comunicat și locațiile exacte. Știm doar că sunt elevi care învață în sediul de pe strada Dornei – de lângă Inspectoratul Școlar Vrancea (IȘJ), că unii elevi merg la Școala nr. 9, în timp ce alții merg într-un corp de clădire al Liceului nr. 3. În ziua în care elevul are curs/cursuri de specialitate, nu merge decât în locația unde a fost mutat atelierul.

După cum ne-a transmis totuși profesoara Ioana Constantinescu, în luna decembrie a acestui an, clădirea de pe strada Alecu Sihleanu va avea acoperiș nou, instalație termică nouă, instalație electrică nouă, geamuri și uși noi, un nou parchet… cu alte cuvinte, un aspect nou, îngrijit și propice învățării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?