Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Clubul Elevilor Sportivi Adjud a împlinit un an!

*Sergiu Crăciun, directorul CES: ”Suntem o echipă unită și sperăm că vom face lucruri bune!”

Adjudul a avut un club sportiv școlar puternic, cu echipe și sportivi competitivi, cu performanțe remarcabile la nivel național și internațional. Cu ceva ani în urmă, a fost desființat, având de suferit mai cu seamă echipele de handbal care în timp au format și dat handbalului de seniori jucători valoroși, cu prezențe marcante în Liga Națională, inclusiv la CSM Focșani 2007. În 2021 au apărut condițiile reînființării unei instituții pentru sportul școlar, necesară și mai mult decât benefică pentru elevii adjudeni și din localitățile apropiate și care în timp au dovedit că au un consistent fond uman pentru sport – profesori, antrenori, sportivi. Prin strădaniile unor oameni de sport foarte dedicați, care au făcut diligențe prin care au convins factorii de decizie de la nivel local, județean și ministerial, a fost înființat Clubul Elevilor Sportivi Adjud, instituție de sport care a împlinit un an la 7 decembrie 2022.

CES Adjud a rezultat prin reorganizarea rețelei școlare, din secțiile de atletism și handbal ale CSS Focșani – club care își menține în continuare aceste activități – și cercurile de dans modern, karting și protecția mediului de la Palatul Copiilor Focșani. Anul 2022 a fost cu multe provocări pentru clubul sportiv școlar al Adjudului. Chiar dacă exista ca atare, sportivii săi nu au putut să concureze în numele CES din motive birocratice, cele mai importante fiind lipsa Certificatului de Identitate Sportivă și afilierea la federațiile de profil. În februarie a fost obținut CIS-ul, după care au fost afiliate secțiile de atletism – care avea sportivi în competiții importante și în care concurau pentru CSS Focșani, și cea de handbal.

Ce s-a întâmplat mai departe, cu tinerii sportivi ai Adjudului concurând pentru clubul din municipiul lor, spune profesorul Sergiu Crăciun, directorul Clubului Elevilor Sportivi Adjud:

Secția de Atletism a reușit în primul an de participare sub această siglă CES rezultate foarte bune atât la nivel național cât și internațional. La campionatele naționale, 13 medalii (4 de aur, 5 de argint și 4 de bronz); la nivel internațional, reprezentând România, sulițașul George Adam, locul 3 în concursul de la Limassol, în Cipru și locul 4 la Balcaniada de juniori 1, de la Demizli, în Turcia; Carina Paruba, Daria Goldan și Denisa Baciu, locul 2 cu echipa României la Atlhletics Unlimited Games, de la Cracovia, în Polonia.

Secția de Handbal a înscris echipa de juniori 2 în Campionatul Național Masculin, care se află în derulare iar cercurile de dans modern, karting și protecția mediului au participat cu rezultate foarte bune la acțiunile de profil la care au participat. Faptul că reprezentăm Adjudul ne-a făcut să simțim că putem să facem mai mult pentru copiii din acest municipiu și din împrejurimi. Am simțit satisfacție din partea copiilor, părinților, bunicilor și asta ne-a motivat și mai mult. Suntem o echipă unită și sperăm că vom face lucruri bune. Aș vrea să mulțumesc pentru sprijin ISJ Vrancea, Primăriei Adjud, CSS Focșani și Palatului Copiilor Focșani, în demersul pe care l-am inițiat.

Mai sunt multe de făcut în viitor pentru acest club. Dorim să extindem activitatea cu încă 2 secții sportive: judo și fotbal și 2 cercuri de muzică și pictură, pentru care avem multe solicitări. Aș dori să menționez că un alt proiect de suflet este construcția Sălii de Atletism în Adjud, aflat în derulare. Urez ,,La mulți ani!” tuturor celor care ne-au susținut și ne ajută în continuare la împlinirea unor vise pe cale să devină realitate. La mulți ani, Monitorul de Vrancea și mulțumim pentru susținere!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?