Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO! Rezultatele acțiunilor desfășurate de polițiștii, pompierii și jandarmii vrânceni, în minivacanța de revelion

În perioada 30 decembrie 2022 – 2 ianuarie a.c., polițiștii vrânceni au intervenit la aproximativ 200 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. De asemenea, au aplicat 271 sancţiuni contravenţionale și au constatat 85 de infracțiuni.

Principalele acţiuni defășurate au vizat prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă şi monitorizarea stărilor conflictuale, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, prezenţa activă a Poliţiei Rutiere pe principalele drumuri în vederea fluidizării circulaţiei, prevenirii încălcării legislaţiei rutiere şi sancţionarea cu fermitate a celor care o încalcă.

Astfel, polițiștii din cadrul structurii de ordine publica au intervenit la mai multe sesizări (112, sesizări directe, petiții), privind cazuri de violență domestică.

În urma completării Formularului de evaluare a riscului, în 9 situații a reieșit risc iminent. Totodată, polițiștii au constatat o încălcare a ordinului de protecție provizoriu și au întocmit dosar penal. Dintre cele 9 cazuri în care a reiesit risc iminent, în 4 situații victima s-a opus emiterii ordinului de protectie provizoriu, iar în 5 victima a fost de acord cu emiterea unui ordin de protectie provizoriu.
Din cele 5 ordine de protectie provizorii emise, în 3 dintre acestea a fost dispusă și măsura monitorizării electronice prin brățară.

În această perioadă, poliţiştii vrânceni au intervenit la 170 de evenimente semnalate prin Apelul de Urgență 112.

Pentru protejarea cetățenilor polițiștii au continuat operațiunea națională Foc de artificii în cadrul căreia s-au efectuat verificări la societățile comerciale autorizate care desfășoară operațiuni cu articole pirotehnice dar și acțiuni în teren pentru identificarea persoanelor fizice și juridice neautorizate care comercializează ilegal articole pirotehnice.

Poliţiştii au constatat din oficiu 35 de infracţiuni şi au aplicat 271 sancţiuni contravenţionale, majoritatea pentru încălcări ale Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice precum și ale Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale poliției vrâncene, context în care poliţiştii rutieri acționează permanent pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, principalul scop fiind diminuarea riscului rutier.

În cadrul activităților desfășurate de polițiștii rutieri, pentru creșterea siguranței în trafic, au fost constate 7 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Totodată, au fost reţinute 20 de permise de conducere, dintre care 11 pentru viteză și 3 pentru consumul de alcool.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat vineri 30 decembrie 2022, un bărbat de 46 ani din municipiul Focșani care circula cu viteza de 119 km/h, cea mai mare viteză înregistrată cu aparatul TruCam, în localitaea Dumbrăveni. Bărbatul a fost sancţionat, iar permisul de conducere i-a fost suspendat.

Un alt bărbat a fost oprit în trafic de polițiști luni, 2 ianuarie a.c., în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 2 E85 în localitatea Pufești cu viteza de 117 km/h, pe lângă sancţiunea contravenţională fiind dispusă şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

În toată această perioadă, nu au fost înregistrate evenimente de amploare care să perturbe siguranța și liniștea cetățenilor, măsurile luate de Poliția Română atingându-și astfel scopul.

De asemenea, pe raza județului Vrancea nu au fost înregistrate accidente rutiere grave.

Mulțumim cetățenilor care au înțeles să respecte legea și să se bucure în liniște de această minivacanță.

Biroul de presă al IPJ Vrancea

* * *

 

Final de an liniștit pentru pompierii vrânceni

În perioada minivacanței ocazionate de intrarea în Noul An, zilnic, peste 100 pompieri și paramedici SMURD au fost la datorie, având misiunea de a asigura un răspuns eficient și rapid în cazul producerii unor situații de urgență și de a interveni, în caz de nevoie, pentru acordarea primului ajutor calificat.

Începutul de an a fost unul liniștit la nivelul județului Vrancea, nefiind marcat de evenimente negative majore. Astfel, în perioada 31 decembrie 2022 – 02 ianuarie 2023 pompierii vrânceni au executat 46 de misiuni.

Acordarea primului ajutor:

Echipajele SMURD au intervenit în 42 situații pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale.

Accident rutiere:
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny“ al județului Vrancea au fost solicitați să intervină în data de 01.01.2023 după ce un autoturism a părăsit partea carosabilă în timp ce se deplasa pe DN2 E85 și s-a răsturnat la ieșirea din localitatea Garoafa. Pentru gestionarea situației de urgență au fost mobilizate, în cel mai scurt timp, 2 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani. La locul indicat s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, precum și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea.
Pompierii au acționat pentru decuplarea bornelor autoturismului, iar echipajul SMURD a acordat primul ajutor calificat unei persoane de sex feminin care a refuzat transportul la spital. Totodată, au fost asigurate măsurile de prevenire a incendiilor la locul accidentului.

Incendii:

În perioada menționată au fost înregistrate 2 misiuni pentru stingerea și lichidarea incendiilor. Astfel, imediat după intrarea în Noul An, în data 01.01.2023, în jurul orei 00:50, pompierii militari au intervenit, pe str. Fulger din municipiul Focșani, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pubelă, cauza probabilă fiind fumatul în loc nepermis sau neprotejat corespunzător.
Luni, 02.01.2023, echipajul Punctului de Lucru Vulturu a intervenit cu 1 autospecială de stingere cu apă și spumă, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Vulturu, la stingerea unui incendiu izbucnit din cauza coșului de fum deteriorat, la o gospodărie din comuna Vulturu, sat Boțârlău, în urma căruia au ars cca. 30 mp din planșeul locuinței. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, nefiind înregistrate victime.

Alte misiuni:

La trecerea dintre ani, echipajele pompierilor militari s-au aflat în Piața Unirii din municipiul Focșani pentru asigurarea măsurilor de prevenire și gestionare a posibilelor situații de urgență, ocazionate de evenimentele cultural artistice organizate de Revelion 2023.

Dorim pe această cale să mulțumim cetățenilor că au înțeles și au ținut cont de sfaturile pompierilor militari! Misiunea de informare și prevenire a salvatorilor a dat roade, iar finalul de an nu a fost unul umbrit de incendii ori de alte evenimente riscante pentru viața cetățenilor.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

 

* * *

 

În perioada 30 decembrie 2022 – 02 ianuarie 2023, jandarmii vrânceni au fost la datorie pentru a avea grijă de siguranța tuturor persoanelor care au participat la manifestările desfășurate în spațiul public.

Astfel, peste 200 de jandarmi vrânceni au fost angrenați în misiuni în 10 localități din zona de competență a Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea, acționând pentru siguranța persoanelor, a bunurilor publice și private și pentru respectarea normelor de conviețuire socială.

Zilnic, echipaje de jandarmi au desfășurat misiuni specifice de ordine publică în municipiile Focşani, Adjud și în orașul Panciu.

În această perioadă, jandarmii au aplicat 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 lei, cele mai multe pentru fapte prevăzute de legea 61/1991 și au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală pentru săvârșirea a cinci infracțiuni.

În zona montană nu au fost înregistrate situații care să necesite intervenția jandarmilor, drept pentru care le mulțumim turiștilor care au ales să respecte regulile de siguranță, dar și recomandările noastre.

Comunicat IJJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?