Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

PNL-USR a tăiat banii pentru manifestările de 24 Ianuarie

Liberalii nu au fost mai buni de Crăciun și au tăiat banii propuși pentru organizarea manifestărilor pregătite pentru 24 Ianuarie, Unirea Principatelor Române. Proiectul propus de primarul Cristi Misăilă prevedea alocarea unei sume de 79,5 mii lei, însă consilierii PNL-USR au aprobat doar 25 mii lei. Reducerea bugetului este inexplicabilă în cazul Simpozionului „Uniți prin Istorie”, propus de Liceul de Artă „Gh. Tattarescu”, cu invitați din Republica Moldova, de la Chișinău, Tiraspol, Bender, din Ucraina, de la Cernăuți și din România. La simpozion ar trebui să participe istorici, diplomați și profesori din România, Republica Moldova și Ucraina.

Majoritarii din Consiliul Local Focșani nu au fost însă de acord cu propunerea primarului. Opoziția majoritarilor a fost sancționată de consilierii PSD și de primarul Cristi Misăilă. „Vreți ca în Focșani să nu se întâmple nimic. Ați făcut din municipiul Focșani un oraș fantomă”, a acuzat consilierul social democrat Georgian Mocanu, care a subliniat că un oraș trăiește prin evenimentele culturale și sportive. De asemenea, primarul Cristi Misăilă a atras atenția că simpozionul pregătit de Liceul de Artă continua proiectul derulat în vară prin care a fost desenat un perete aflat în Parcul Nicolae Bălcescu. „Ar trebui tratat cu seriozitate momentul Unirii Principatelor Române”, a punctat primarul Cristi Misăilă.

Propunerea pentru manifestările ce vor fi organizate cu ocazia zilei de 24 Ianuarie a mai fost discutată și la ședința ordinară din 20 decembrie, iar liberalii au propus amendamentul pentru reducerea bugetului. Motivul invocat atunci a vizat nu atât sumele propuse, cât faptul că nu ar fi fost consultați la inițierea proiectului și stabilirea bugetului pentru aceste acțiuni. Proiectul de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței ordinare și a fost reintrodus pentru ședința extraordinară de ieri. Fără succes, pentru că spiritul sărbătorilor de iarnă a trecut fără să îi atingă pe consilierii majoritari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?