Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

Clădirea Căminului de fete din Dumitrești, reabilitată cu fonduri europene

Primăria Dumitrești a scos din nou la licitație proiectul privind elaborarea de servicii de proiectare la faza: proiect tehnic, detalii de execuție, caiete de sarcini, documentație tehnică necesare în vederea obținerii avizelor/ acordurilor/ autorizațiilor, servicii de asistență tehnică din partea proiectantului și execuție de lucrări pentru „Reabilitare energetică clădire administrativă Comuna Dumitrești, județul Vrancea”. Valoarea estimată a investiției este de aproximativ 15 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Clădirea administrativă este formată din corpurile C1 și C2, corpul C1 adăpostind spațiile necesare activităților/ serviciilor publice pentru situații de urgență, salubrizare, apă și canal, transport, iar corpul C2 asigură accesul în incintă. „Lucrările de intervenții propuse pentru creșterea eficienței energetice a construcției care aparține administrației publice locale sunt: anveloparea cu termosistem cu plăci minerale rigide 15cm grosime; termoizolarea plăcii pe sol cu polistiren extrudat 5 cm grosime; termoizolarea podului cu vată bazaltică rigidă 20 cm grosime; înlocuirea tâmplariei existente cu tâmplarie de aluminiu cu rupere termică cu geam termoizolant cu garnituri de etanșare pe conturul cercevelelor; recompartimentări ușoare pentru crearea unor noi spații – grupuri sanitare pentru public, oficii pentru diferitele servicii etc.; sisteme de alimentare cu energie din surse regenerabile pompă de căldură aer-apă; panou solar presurizat; sistem de panouri fotovoltaice; amplasarea pe acoperiș a unui sistem de panouri fotovoltaice; amplasarea a două sisteme de panouri solare (pe acoperiș) pentru încalzirea apei potabile la grupuri sanitare și oficii; dotarea clădirii cu sistem de hidranți interiori (14 buc) și exteriori (3 buc) pentru îndeplinirea criteriilor de performanță necesare autorizării pe linie de securitate la incendiu, conform legislației în vigoare.

Sistemul va fi completat de o stație de pompare a apei destinate stingerii incendiilor; dotarea clădirii cu instalație de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor ce va funcționa cu ajutorul detectoarelor adresabile de fum și căldură cu aria de acoperire a fiecăruia de maxim 110 mp; lucrări de reabilitare și modernizare a instalațiilor de iluminat în clădire, refacere tencuieli pereți interior și exterior, refacere trotuare, realizare rampă pentru persoanele imobilizate în căruciorul cu rotile, refacere finisaje interioare și exterioare, refacere hidroizolație și sistem de preluare ape meteorice etc.”, se arată în caietul de sarcini.

Clădirea în cauză are peste o sută de ani și nu a mai beneficiat de reabilitări majore de zeci de ani. După închiderea Căminului de fete, imobilul a fost folosit câțiva ani ca sediu pentru primărie, până când a fost construit noul sediu al Primăriei Dumitrești. După reabilitare, în acest imobil vor avea sediul mai multe servicii regionale. „Unul dintre proiecte se referă la reabilitarea clădirii în care a funcționat fostul cămin de fete din Dumitrești, urmând ca după modernizare acolo să-și mute sediul mai multe servicii regionale (pompieri, salubrizare etc.). Succes primarului Adrian Banaurs în asigurarea unor servicii de calitate pentru cetățenii din localitate!”, declara în luna august anul acesta președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

Sursa Foto: Facebook Adrian Banaurs

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?