Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO și GALERIE FOTO: Tradiții și obiceiuri de sărbători, la Colegiul Pedagogic Focșani

Patrimoniul cultural național joacă un rol esențial în dezvoltarea și formarea viitoarelor generații. Cum am putea să construim viitorul, dacă nu ne-am cunoaște trecutul? Este datoria, obligația și responsabilitatea noastră să scoatem la lumină „lada noastră de zestre‟, tradițiile și obiceiurile strămoșești. De aceea, noi, profesori ai Colegiului Național Pedagogic „Spiru Haret‟ Focșani, împreună cu doamna director Simion Natașa, am creat contextul și ambientul necesar pentru ca elevii noștri să înțeleagă pe deplin valoarea moștenirii din bătrâni, organizând o șezătoare autentică.

Decorul a fost realizat cu sprijinul părinților și colegilor, care au adus la lumină adevărate comori din zona Vrancea. Ștergarele, păretarele, covoarele, iile, catrințele, icoanele, mobilierul și obiectele de ceramică sunt cele cu ajutorul cărora am recreat interiorul unei case țărănești autentice. Astfel, în ambientul creat, copiii și-au intrat numaidecât în rol, interpretând cu un deosebit talent și multă voie bună rolurile de gospodari, preot, naș și nașă, fini, fete și flăcăi, toate acestea fiind armonizate cu tradiționale cântece de leagăn, frumoase melodii populare și emoționantele noastre colinde românești.

Invitații au participat la un minunat spectacol, în care s-au îmbinat sinestezic artele vizuale, literatura și muzica. Toate componentele spectacolului au fost atent gândite și ingenios meșteșugite de profesorii Dumitru Săndulachi, Cristina Bujor, Olga Ostafi și Marina Vasilof.

Sărbători fericite tuturor!

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?