Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Directorii și directorii adjuncți de școli află calificativele, pentru activitatea din anul școlar precedent, până la sfârșitul lunii

Directorii și directorii adjuncți ai unităților de învățământ din județ se află, în această perioadă, în faza de evaluare a activității manageriale din anul școlar precedent. Până astăzi au loc evaluările de etapă, apoi urmează stabilirea punctajelor și acordarea calificativelor pentru activitatea managerială desfășurată de directorii și directorii adjuncți de către comisia de evaluare, pe baza fișelor de (auto)evaluare, a rapoartelor argumentative și a rapoartelor de etapă. Punctajul și calificativul se consemnează într-un Raport justificativ.

Rapoartele semnate de toți membrii comisiei de evaluate sunt aprobate de inspectorul școlar general în perioada 17 și 24 septembrie. Transmiterea către directorii și directorii adjuncți a calificativelor acordate pentru activitatea desfășurată în anul școlar 2017-2018 se va face în intervalul 25 – 28 septembrie. În perioada 1 – 5 octombrie 2018 va avea loc înregistrarea eventualelor contestații, care vor fi adresate Consiliului de Administrație al Inspăectoratului Școlar Județean (IȘJ) Vrancea. Pe 8 octombrie are loc emiterea deciziei de constituire a Comisiei de contestații. În perioada 9 – 12 octombrie, comisia de contestații preia toată documentația de la Comisia de evaluare și reevaluează dosarele.

Punctajul acordat după reevaluare se consemnează în fișa de (auto)evaluare. În intervalul 15 – 19 octombrie, Consiliul de administrație al IȘJ Vrancea aprobă punctajul final și calificativul, în prezența directorului/ directorului adjunct contestatar. Totodată se face și comunicarea, în scris, către contestatari, a punctajului și calificativului final, împreună cu o copie a fișei de (auto)evaluare. De reținut faptul că ”pentru persoanele care ocupă o funcție de conducere sau care au ocupat o funcție de conducere pe o perioadă mai mare decât perioada minimă (90 zile) și care la data evaluării nu mai dețin această funcție și care nu depun fişa de (auto)evaluare însoţită de raportul argumentativ, evaluarea acestora se realizează pe baza documentelor și a informațiilor rezultate din consultări în cadrul evaluării de etapă”, transmite pe site-ul IȘJ profesoara Eleonora Dărmănescu, inspector şcolar management instituţional.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?