Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Comisarul șef Alexandru Cara le-a descris elevilor de la Economic meseria de polițist

Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani, în colaborare cu  Poliția Municipală Focșani, reprezentată de comisarul șef Alexandru Cara, a organizat activitatea extrașcolară „Descrierea profilului ocupațional: ofițer de poliție”. Conform datelor furnizate de organizatori, obiectivele activității au constat în prezentarea profesiilor analizând dinamica socială și cea a pieței muncii în special, „conturarea” profilului de personalitate al unui polițist și identificarea etapelor traseului educațional pentru profesia de polițist. Comisarul șef le-a prezentat elevilor avantajele și riscurile profesiei de polițist. De asemenea le-a explicat care este traseul educațional pentru fiecare departament din cadrul poliției.

Comisarul șef de poliție Alexandru Cara le-a atras atenția asupra influenței grupurilor de prieteni care pot avea efecte negative asupra profesiei. „În primul rând, mi se pare o inițiativă foarte bine realizată, ne ajută foarte mult o astfel de activitate, mai ales că urmează să terminăm liceul și trebuie să ne alegem o meserie de viitor”, este impresia unui elev. „Legat de domnul Cara, domnul comisar șef care ne-a descris statutul polițistului în societate, este un om pregătit, ne-a explicat toate nelămuririle, a fost o atmosferă frumoasă. Per total, activitatea a fost foarte interesantă, așteptăm următoarele întâlniri!”, este opinia altui elev.

„A fost o activitate foarte interesantă și educativă, cel puțin pentru mine, m-a ajutat să aflu informații pe care nu le puteam găsi în alte surse în legătură cu o carieră în acest domeniu și faptul că ni s-a explicat de cineva cu experiență a făcut o mare diferență”, a spus și o elevă din unitatea școlară. Activitatea a fost parte din programul de consiliere și orientare a carierei elevilor din clasele terminale „Tu ai soluția pentru alegerea carierei de succes!”, coordonat de profesor consilier școlar Tatiana Gabriela Duță, de consilier educativ, profesor Mihaela Fiștoc, director profesor Gabriela Dorina Bocsok, director adjunctMihaela Tudor, în cadrul Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu” Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?