Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

FOTO: Momentul Nașterii Domnului, pus în scenă de copii din Mărășești

Duminică, 18.XII.2022, elevii clasei a IV-a A ai Școlii Gimnaziale Nr. 2 Mărășești (o parte dintre ei făcând parte și din grupul catehetic parohial) au adus bucurie creștinilor prezenți la Sfânta Liturghie în cadrul Parohiei Mărășești II. Sub îndrumarea doamnelor Liliana Dogaru și Daniela Gheorghe, copiii au pus în scenă momentul Nașterii Domnului. Activitatea „Hristos Se naște, slăviți-L! Hristos din ceruri, întâmpinați-L!” face parte din cadrul Proiectului catehetic ,,HRISTOS SE NAȘTE, SLĂVIȚI-L!, proiect desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, în întreaga eparhie.

Proiectul catehetic ,,HRISTOS SE NAȘTE, SLĂVIȚI-L! organizat la nivelul parohiei Mărășești II și în parteneriat cu școala noastră are drept obiective: cunoașterea și argumentarea semnificației religioase a evenimentului prăznit pe 25 decembrie; conștientizarea laturii social-filantropice a Crăciunului; integrarea copiilor în comuniunea liturgică/pastorală; asumarea mesajului teologic al acestui mare praznic; formarea unor atitudini și comportamente care să reflecte valorile spirituale ale Crăciunului.

Astăzi a fost încă un moment de bucurie și mare emoție în această frumoasă biserică! Copiii școlii noastre s-au pregătit, cum au știut mai bine, pentru ca dumneavoastră să luați parte la acest moment festiv și plin de emoție. Sceneta este binevenită astăzi, pentru că pericopa evanghelică, de la Evanghelistul Matei, trece în revistă genealogia Mântuitorului, tocmai pentru a ne arată că nașterea după trup a Mântuitorul Iisus Hristos a fost una reală. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în desfășurarea acestei activități: copii, părinți, cadre didactice, preot paroh. Să aveți sărbători binecuvântate alături de Pruncul Hristos și de cei dragi!

Profesor George-Ștefan Silivestru, Școala Gimnazială Nr. 2 Mărășești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?