Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Conducere nouă la Judecătoria Focșani pentru primele 6 luni din 2023; schimbări și la Tribunalul Vrancea

Modificări la Judecătoria Focșani, dar și la Tribunalul Vrancea, începând cu prima zi a anului 2023. Astfel, la conducerea judecătoriei vine un alt magistrat, conform hotărârii Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, modificarea fiind strâns legată de o altă decizie luată de acest for. În urmă cu câteva luni, mai mulți judecători din cadrul Judecătoriei Focșani au susținut examenul pentru promovarea efectivă la tribunal, printre aceștia și actualul președinte al instanței, Ionel Iulian Păun. CSM a decis însă ulterior „amânarea promovării efective începând cu data de 01.01.2023 (…) la Tribunalul Vrancea a doamnelor judecător Ionescu Ramona, Nicolau-Grosu Marilena şi Focşa Ioana, precum şi a domnului judecător Păun Ionel Iulian”, iar între timp s-a decis și cine va veni la conducerea Judecătoriei Focșani.

Săptămâna trecută, Secția pentru judecători a CSM a hotărât „delegarea doamnei judecător Țiu Alexandra în funcţia de preşedinte al Judecătoriei Focşani, începând cu 01.01.2023, până la ocuparea funcţiei prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni” Potrivit portal.just, viitoarea președintă a absolvit Universitatea București, Facultatea de Drept, iar la Judecătoria Focșani a venit ca stagiar în 2016. Odată cu toate aceste schimbări, va fi necesară și o decizie privind noua componență a Colegiului de Conducere al Judecătoriei Focşani, dat fiind că judecătoarea Alexandra Țiu este membru, iar un alt membru, Ioana Focșa, va pleca la tribunal. Cei mai mulți dintre magistrații de la judecătorie care pleacă la instanța imediat superioară, soluționează dosare civile – cum este de altfel cazul și viitorului președinte al instanței. Potrivit opțiunilor din momentul în care au susținut concursul pentru promovare efectivă, Ioana Focșa și Marinela Nicolau Grosu au optat pentru un loc fie la Secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal, fie la Secția I civilă a Tribunalului Vrancea, Ramona Ionescu – Secția civilă a Tribunalului Vrancea, iar Ionel Iulian Păun – Secția penală a Tribunalului Vrancea.

Ioana Focșa a fost judecătoare stagiară la Judecătoria Panciu din anul 2014, iar din 2016 a venit la instanța din Focșani, Ramona Ionescu – avocată până în 2006, după care judecătoare la Judecatoria Bacău și Adjud, iar mai apoi Focșani, iar Marilena Nicolau-Grosu a fost consilier juridic la Sistemul de Gospodărire a Apelor Vrancea și Banca Comercială Carpatica, după care a fost judecătoare stagiară la Judecătoria Focșani.

De la Secția penală a judecătoriei pleacă doar actualul președinte, Iulian Păun, care este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” București și care a fost, până în 2012, ofițer de poliție judiciară la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț. În acel an, judecătorul a susținut concursul de admitere în magistratură, iar mai apoi a fost numit în funcția de judecător la Judecătoria Focșani prin Decret prezidențial. După câțiva ani, Iulian Păun a susținut și promovat concursul pentru funcția de vicepreședinte al instanței, după care a trecut cu bine și de cel pentru funcția de președinte, funcție pe care o ocupă din 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?