Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Lista de priorități pentru repartizarea locuințelor sociale, aprobată din nou pe final de an; cele mai vechi cereri, din 2017

Pe final de an, aleșii locali focșăneni vor dezbate pe marginea Listei de priorități pe anul 2022 privind repartizarea și închirierea locuințelor sociale, pe documentul supus aprobării figurând la acest moment 29 de persoane. Cele mai vechi cereri sunt din 2017, dar pe listă figurează și persoane nou intrate pe lista de așteptare pentru a primi o locuință socială, care au depus cereri anul acesta. Din ce se arată în documentația analizată de comisia din care fac parte aleșii PNL Ionel Costea, Victor Dumitru, Liviu Macovei și Livia Marcu, plus Mirela Stroie (USR), „în urma punctării, cel mai mare punctaj rezultat este de 97 de puncte, iar cel mai mic punctaj este de 65 de puncte”. E adevărat, nu toți membrii politici ai comisiei în cauză au și semnat documentația. O semnătură prețioasă, a liderului de grup al PNL din Consiliul Local Focșani Victor Dumitru, lipsește, semn că dumnealui e un pic ocupat și nu poate fi încurcat de mizilicuri ca locuințele care urmează a fi repartizate. De menționat că membrii comisiei au analizat în total 114 dosare care fuseseră depuse până pe 9 decembrie, 85 dintre acestea fiind respinse „motivat de faptul că solicitanții nu au procedat la actualizarea dosarelor ori nu s-a încadrat criteriilor stabilite prin Regulamentul pentru repartizarea și închirierea locuințelor sociale aparținând Municipiului Focșani, aprobat prin HCL 111/31.03.2022”.

Conform hotărârii la care se face referire, fondul de locuințe sociale este constituit din unitățile locative ce aparțin domeniului public și privat al Municipiului Focșani și au fost clasificate în locuințe sociale, respectiv blocul C2 din str. Revoluției nr 16, blocul de pe Revoluției 17 și blocul de pe Măgura 123 (Onasis), iar cei îndreptățiți să primească cu prioritate o locuinţă socială sunt persoanele şi familiile evacuate sau care urmează a fi evacuate din locuinţele retrocedate foştilor proprietari, tinerii care au vârsta de până la 35 de ani, tinerii proveniţi din instituţii de ocrotire socială şi care au împlinit vârsta de 18 ani, invalizii de gradul I şi II, persoanele cu handicap, pensionarii, veteranii şi văduvele de război, beneficiarii prevederilor Legii recunoştinţei faţă de eroii martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare, şi ai prevederilor Decretului – lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, sau alte persoane sau familii îndreptăţite.

Sursa foto: Schluesseldienst – Pixabay

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?