Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

FOTO: Oameni care nu trebuie uitați. Un fost vicecampion olimpic și un veteran de război, cetățeni de onoare ai municipiului Adjud

Fostul sportiv de performanță Gelu Radu și veteranul de război Victor Toader au primit titlul de „Cetățean de Onoare“ al municipiului Adjud. Titlurile au fost înmânate în cadrul ședinței Consiliului Local Adjud care a avut loc marți.

Prin acordarea titlului de cetățean de onoare domnului Radu Gelu m-am bucurat că s-a întors, chiar și pentru un scurt interval de timp, acasă. Puțini dintre noi știu că prețul plătit de un campion pentru performanță este uriaș și îi mulțumesc pentru că a fost și rămâne un model pentru tinerii sportivi și pentru că prin muncă și determinare a ajuns la performanțe notabile, ducând numele Adjudului în toată lumea”, a spus primarul Florin Nechifor.

Pe site-ul Comitetului Olimpic și Sportiv Român se arată că Gelu Radu s-a născut pe 2 noiembrie 1957 în Adjud, Vrancea. El „a fost unul dintre cei mai valoroși halterofili ai anilor ’83 – ’84, la categoria 60 kg. În 1983, a ridicat un total de 292,5 kg (130 kg la smuls + 162,5 kg la ridicat), atât la Campionatele Europene cât și la cele Mondiale, la ambele competiții urcând pe treapta a treia a podiumului. Apogeul carierei l-a atins în 1984, la Jocurile Olimpice de la Los Angeles unde a cucerit medalia de argint”.

Cel de-al doilea titlu de „Cetățean de Onoare“ i-a fost oferit lui Victor Toader, veteran al celui de Al Doilea Război Mondial. „În cadrul aceleiași ședințe solemne am cinstit eroismul și puterea de sacrificiu pe frontul de luptă ale domnului Toader Victor, veteran de război și plutonier în rezervă. Domnul Toader a luptat în cel de Al Doilea Război Mondial pe frontul de vest, a fost prizonier timp de un an în lagăre din Budapesta și Viena, motiv pentru care, alături de Centrul Militar Zonal „Regele Carol I”, i-am acordat titlul de cetățean de onoare al municipiului Adjud, în semn de recunoștință pentru toate cele îndurate pe câmpul de luptă pentru ca noi să putem trăi în libertate și să ne putem manifesta deplin identitatea națională”, a fost mesajul primarului municipiului Adjud, Florin Nechifor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?