Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO: „Daruri mici, din suflet mare‟ – un proiect educațional de voluntariat inițiat de cinci cadre didactice din Vrancea

Cinci cadre didactice din patru instituții de învățământ din Focșani și-au unit forțele și au inițiat proiectul educațional de voluntariat „Daruri mici, din suflet mare‟. Cele cinci cadre didactice provin de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 18 Focșani, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Focșani, Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani și Școala Gimnazială „Anghel Saligny” Focșani. „«Dacă dorim ca speranțele noastre de a construi o lume mai bună și mai sigură să nu devină doar o iluzie, avem nevoie, mai mult ca niciodată, de implicarea voluntarilor». Pornind de la această premisă, cinci cadre didactice din patru instituții de învățământ din Focșani au inițiat proiectul educațional de voluntariat «Daruri mici, din suflet mare». Prin derularea acestui proiect, cadrele didactice coordonatoare au reușit să aducă un strop de fericire pe chipurile copiilor și adolescenților greu încercați de soartă care se află sub protecția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea‟, a transmis profesoara Corina Roșu, directorul adjunct al Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare” Focșani.

Preșcolarii de la Grădinița nr. 18 Focșani, coordonați de educatoarele Mariana Ciorășteanu și Nicoleta Petrea, „au donat dulciuri copiilor cu dizabilități aflați în Centrul de zi de recuperare și reabilitare Focșani. O altă donație, constând în pachețele cu alimente, au primit și copiii din Modul Familial «Harap-Alb» Focșani – donația a fost oferită de către elevii clasei a III-a de la Școala Gimnazială «Duiliu Zamfirescu» Focșani, coordonați de doamna învățătoare Anca Sava. De asemenea, Moș Nicolae a fost generos și cu tinerii din căsuța «Forget me Not» Focșani, care au primit pachete cu produse de igienă personală din partea elevilor de clasa a III-a de la Școala Gimnazială « Ștefan cel Mare» din Focșani, coordonați de doamnele învățătoare Mirela Enache și Alina Coman. Lor li s-au alăturat și elevii clasei a II-a de la Școala Gimnazială «Anghel Saligny» coordonați de doamna Ana-Maria Vasile, dar și Asociația Educatoarelor din Vrancea, prin doamna președinte Minodora Gheorghe‟, a mai spus prof. Corina Roșu.

Inițiatorii acestui proiect au mai transmis că prin această acțiune de voluntariat își doresc „dezvoltarea unor relații de colaborare și susținere sub aspect educativ a cât mai multor elevi proveniți din medii dezavantajate, supuse excluziunii, cu risc de abandon școlar sau cu diferite cerințe educaționale speciale dar, în același timp, se urmărește și dezvoltarea, la copiii implicați, a unor calități precum empatia, răbdarea de a asculta, grija față de semeni. Credem cu tărie că, prin colaborare, susținere și înțelegere, se poate crea o lume mai bună și se poate da o șansă în plus la educație‟.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?