Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Deputatul Laurențiu Marin: Austria nu ne place! Nu ne vrea în Schengen, inventează motive

„Bulgaria, Croaţia şi România sunt pregătite din punct de vedere tehnic pentru a se alătura Schengen. Au făcut ceea ce le-am cerut să facă.

Au făcut chiar mai mult decât ceea ce le-am cerut să facă“, a declarat azi, înainte de întâlnirea miniștrilor JAI, vicepreşedintele Comisiei Europene pentru promovarea modului de viaţă european, Margaritis Schinas. Aceeași poziție o au toți oficialii europeni și reprezentanții țărilor membre ale Uniunii Europene prezenți la Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI).

Și totuși, Austria nu ne place

Nu ne vrea în Schengen, inventează motive iar politicieni, în frunte cu cancelarul Austriei, Karl Nehammer, mint cu nerușinare pentru a putea scuza votul împotriva admiterii României în Spațiul Schengen!

Și totuși, ce înseamnă România pentru Austria?

Înseamnă foarte mulți bani pe care companiile austriece îi fac în țara noastră și pe care îi transferă în țara lor fără să le pese de legislația românească!

Au afaceri peste tot în România, de la industria extractivă şi prelucrătoare, sistemul bancar, intermedieri financiare şi asigurări, energie electrică, termică şi gaze și până la construcţii şi comerţ.

Firme precum Raiffeisen, BCR – Erste Bank, Immofinanz, Vienna Insurance Group, câștigă miliarde de euro anual din sistemul bancar și piața asigurărilor!

Dar România nu trebuie să intre în Schengen!
OMV este cel mai mare jucător pe piața petrolieră din România, atât în ceea ce privește extragerea de gaze și pertrol, cât și distribuția de produse petroliere!

Dar România nu trebuie să intre în Schengen!
Holzindustrie Schweighofer, evident tot o firmă austriacă, este cel mai mare jucător pe piața exploatării masei lemnoase din România.

Fie ea legală sau ilegală!

Este firma care a încurajat toate tipurile de tăieri de păduri, din toate zonele țării și toate felurile de copaci. Practic, a încurajat defrișarea munților din țara noastră, obținând profituri incomensurabile care au luat drumul Austriei!

Practic, Austria are afaceri solide în România – 20 de miliarde de euro şi o marjă de profit de 7% în 2021.

Dar România nu trebuie să intre în Schengen!

Și nu în ultimul rând, turiștii români care merg în vacanțe în Austria.

Mai exact, 400.000 de români merg anual în vacanţe în Austria şi lasă, în fiecare an, 250 de milioane de euro.

Dar ce contează, cancelarul Austriei a transformat eforturile financiare și logistice făcute de România pentru accederea la Schengen într-o luptă electorală internă.
Da, ați auzit bine, cancelarul se pregătește de alegeri, în inauarie 2023, iar partidul său, Partidul Popular Austriac, ar obține sub 15 la sută din votul austriecilor.
În acest context, votul austriac privind intrarea țării noastre în Schengen este jucat electoral, iar România este victimă a acestui joc. Acesta este motivul pentru care cancelarul Karl Nehammer nu vrea România în Schengen și nu ruta migrației ilegale așa cum invocă.

Sperăm să vă treziți!
Guten Morgen, Herr Bundeskanzler Karl Nehammer!

Sursa: Facebook Laurentiu Marin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?