Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Frați condamnați după ce au amenințat doi polițiști: „Mi-aţi dat cu spray, vă dau cu parul în cap, vă omor!”

Doi frați din Pufești, unul cu antecedente penale, iar al doilea minor la data comiterii faptelor, au fost trimiși în judecată pentru ultraj comis asupra unor polițiști. Faptele datează din decembrie 2021, când oamenii legii veniseră să aplaneze un conflict în localitate, conflict care a escaladat până la amenințări și distrugerea mașinii de poliție. Potrivit rechizitoriului, fratele mai mare, în vârstă de 34 de ani, este acuzat că, în noaptea de 19 decembrie 2021, având asupra sa un par, a ameninţat cu moartea doi agenţi de poliţie aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, spunându-le „mi-aţi dat cu spray, vă dau cu parul în cap, vă omor!”. Amenințarea avea legătură cu faptul că unul dintre agenții de poliție avertizase că va utiliza spray-ul, ba chiar îl folosise, deoarece inculpatul era reclacitrant și refuzase să se legitimeze.

În același timp, fratele mai mic, în vârstă de 17 ani la acel moment, este acuzat că, în aceeași noapte, având asupra sa o scândură ridicată deasupra capului, s-a îndreptat ameninţător către agenta de poliţie aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, creându-i acesteia o stare de temere, iar ulterior, intenţionat, a lovit cu o scândură capota autospecialei de poliţie, provocându-i deteriorări.

În timpul anchetei, bărbatul de 34 de ani nu a recunoscut faptele, ci a încercat să se dezvinovățească. Aceasta în condițiile în care figurează cu antecedente penale în ţară, fiind condamnat în trecut la 4 ani închisoare pentru furt, deoarece sustrăsese 10 funii din cupru din halta Pufești, pentru a le vinde la fier vechi. Cel de-al doilea inculpat a recunoscut faptele pentru care a fost cercetat, pentru acesta fiind propusă o măsură educativă.

(…) condamnă pe inculpatul (…) la 6 luni închisoare, pentru ultraj (persoană vătămată agent de poliţie …). (…) condamnă pe inculpatul (…) la 6 luni închisoare, pentru ultraj (persoana vătămată agent de poliţie …). (…) contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea de 6 luni închisoare pe care o sporeşte cu o 1/3 (2 luni) din totalul celeilalte pedepse stabilite, astfel încât inculpatul execută în total pedeapsa rezultantă de 8 luni închisoare. (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o durată de 2 ani reprezentând termen de supraveghere. (…) pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria com. Pufeşti, jud. Vrancea sau la Biserica Domneşti din com. Pufeşti, jud. Vrancea, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.

(…) aplică inculpatului minor (…) măsura educativă a supravegherii pe o perioadă de 6 luni cu începere de la data punerii în executare a măsurii educative, pentru ultraj (persoană vătămată agent de poliţie …) şi distrugere (persoană vătămată Inspectoratul de Poliţie Judeaţean Vrancea). (…) admite acţiunea civilă şi obligă inculpatul minor (în solidar cu partea responsabilă civilmente) la plata sumei de 4.972,37 lei cu titlu de daune materiale către partea civilă Inspectoratul de Poliţie Județean Vrancea cu sediul în Mun. Focşani, strada Cezar Bolliac 12, jud. Vrancea. Ia act că persoanele vătămate (…) nu s-au constituit parte civilă în cauză”, se arată în sentința care a putut fi atacată cu apel.

Sursa foto: B_A – Pixabay

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?