Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Fotbal, Superliga Vrancei – Victoria Gugești este campioana turului!

Prima jumătate a campionatului Superligii Vrancei s-a încheiat odată cu etapa de la finalul săptămânii trecute, a 11-a. Mai sunt de disputat două restanțe dar rezultatele lor nu vor avea influențe semnificative asupra clasamentului. Doar în subsol, după meciul din 4 decembrie dintre Voința Sihlea și CS Prosport, una dintre formații poate rămâne fără vreun punct dacă va fi o câștigătoare sau ambele echipe vor încheia turul cu câte un punct în caza de egalitate.

Campioana turului este Victoria Gugești, care a câștigat pe teren propriu derbiul cu CSM Adjud 1946 pe care o devansează cu trei puncte. Aparent, gugeștenii sunt favoriți la câștigarea titlului de campioni ai ediției de campionat 2022-2023. Mai e mult până departe pentru că va fi returul de la Adjud unde gazdele își pot lua revanșa. Și, așa cum arată clasamentul turului, cel puțin FC Panciu și Sportul Ciorăști pot arbitra disputa pentru titlu pentru că au arătat că au forța să o facă!

Rezultatele etapei a 11-a

Tractorul Nănești – FC Panciu 1-2; Sportul Ciorăști – CSO Viitorul Mărășești 4-0. Au marcat Rizea – 2,l Ilie, Alin Potorac; Victoria Gugești – CSC Dumbrăveni 7-2. Au marcat Bratu – 3, Dumitriu, Ionescu, Mihăilă, Marian Milea respectiv Vlad Negoiță, Sandu; Voința Sihlea – Siretul Suraia 0-2. A marcat Lețu – 2; ACS Homocea – CSM Adjud 1946 1-5. Au marcat Halunga, respectiv Agbleta – 3, Răzvan Istrate, Mănăilă; Trotușul Ruginești – CS Prosport 3-1. Au marcat Bodîrcă, Căruceru, Panfil, respectiv Zaharia.

Clasament: 1. Victoria Gugești – 33 puncte; 2. CSM Adjud 1946 – 30 puncte; 3. FC Panciu – 25 puncte; 4. Sportul Ciorăști – 24 puncte; 5. ACS Homocea – 19 puncte (un joc mai puțin); 6. CSO Viitorul Mărășești – 18 puncte 7. CSC Dumbrăveni – 12 puncte; 8. Tractorul Nănești – 12 puncte; 9. Siretul Suraia – 12 puncte (un joc mai puțin); 10. Trotușul Ruginești – 6 puncte; 11. CS Prosport – zero puncte (un joc mai puțin); 12. Voința Sihlea – zero puncte (un joc mai puțin).

Cum va fi stabilită campioana? Despre Departajare la final de campionat ne vorbește un comunicat recent al AJF Vrancea:

”Pentru a evita confuziile la final de campionat, facem următoarele precizări: La egalitate de puncte, primul criteriu de departajare este meciul direct. În cazul egalității în meciul direct, se ia golaverajul. Ca exemplu: în lupta pentru primul loc golaverajul contează doar dacă Adjudul va câștiga returul cu Gugeștiul la o diferență de două goluri. Nu mai contează golurile marcate în deplasare, în meciurile directe. De exemplu, dacă Adjudul bate 3-1 sau 4-2, se ia în calcul golaverajul. Doar acolo contează. La o diferență de goluri egală, primează numărul de goluri mai multe marcate. Exemplu: 100-10 e mai bun ca 99-9. Dacă egalitatea va persista, se va organiza un meci de baraj”.

Calendarul primei părți a anului competițional 2022-2023 pentru echipele de seniori

AJF Vrancea a comunicat că sezonul de primăvară va începe pe 4 martie 2023, odată cu ”primul tur al Cupei României în care vor juca ocupantele locurilor 5-12 în Superliga Vrancei. Cele patru echipe calificate vor juca pe 11-12 martie, în sferturile de finală ale Cupei României, în campania primelor patru clasate în Superliga Vrancei. Superliga Vrancei se va relua cu etapa a 12-a cu meciurile programate în zilele de 18 și 19 martie. Semifinalele Cupei României vor avea loc în zilele de 12 și 13 aprilie. Superliga Vrancei nu va avea meciuri programate în Săptămâna Mare, iar ultima etapă va fi programată pe 3-4 iunie. Pe 10 iunie va avea loc Finala Cupei României. Programul ultimei etape și a finalei Cupei României poate fi modificat în funcție de echipa care ne va reprezenta la barajul de promovare în liga a treia”.

Sursa foto, Facebook Victoria Gugești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?