Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

GALERIE FOTO: La mulți ani, România! Sărbătoare în Focșani: Paradă militară în Piața Unirii, redeschiderea Parcului Bălcescu, aprinderea luminilor festive

Focșănenii sunt așteptați, astăzi, la evenimentele organizate în Piața Unirii cu ocazia Zilei Naționale a României, apoi la redeschiderea Parcului Bălcescu care va avea loc după amiază. După doi ani de restricții, autoritățile locale și Garnizoana Focșani au reluat defilările cu personal și tehnică militară cu ocazia Zilei Naționale a României. În cadrul evenimentelor care vor începe de la ora 10.15 în Piața Unirii, 104 liceeni focșăneni vor forma, din baloane umplute cu heliu, tricolorul, iar pe acordurile Imnului Național „Deșteaptă-te române!” cele 104 baloane tricolore vor fi înălțate spre cer din Piața Unirii. Proiectul „104 baloane tricolore pentru 104 ani de la Marea Unire” este realizat de Consiliul Local al Tinerilor Focșani, în parteneriat cu Primăria Focșani.

„Vă invit joi, 1 Decembrie 2022 pe toți, în Piața Unirii din Focșani, de la ora 10.15, pentru a participa la evenimentele organizate de Ziua Națională a României!

După doi ani de restricții, se reia la Focșani tradiția defilării cu personal și tehnică militară, eveniment mult așteptat de toți participanții. Fiind Oraș al Unirii, la Focșani ne vom prinde și în Horă, în interpretarea artiștilor de la Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei””, a transmis primarul Cristi Misăilă.

Cel mai așteptat eveniment al zilei este redeschiderea Parcului Bălcescu, ocazie pentru a aprinde luminile festive care vor împodobi Focșaniul în aceste Sărbători de Iarnă. Redeschiderea Parcului Bălcescu va avea loc la ora 16.45 iar Primăria a pregătit o seară de surprize pentru focșănenii care vor fi prezenți la eveniment. Butonul care va aprinde luminile festive va fi apăsat de primarul Cristi Misăilă și de primarul tinerilor, Bianca Răcoșanu.

Născut pe vechea proprietate a familiei de armeni Ferhat, care a cedat municipalității o suprafață considerabilă de teren în vederea amenajării, Parcul N. Bălcescu a fost realizat în anii 1960. În vara anului 2020, la inițiativa primarului Misăilă, a demarat un amplu proiect de modernizare a celui mai mare parc din Focșani. Întins pe o suprafață totală de 23.365 metri pătrați, proiectul noului Parc N. Bălcescu a însemnat o reabilitare completă a acestuia, care i-a schimbat complet înfățișarea dar și utilitatea.

Aleile pietonale, care se întind pe 6.567 m, au fost mobilate cu bănci și coșuri de gunoi. Pe timp de noapte, parcul este iluminat cu ajutorul a 207 stâlpi de iluminat pe care sunt montate lămpi economice, tip LED și camere de luat vederi, pentru monitorizare. De Sărbătorile de Iarnă, parcul este ornat special!

Pe lângă aleile de promenadă reabilitate, parcul are o multitudine de fântâni arteziene, cea mai spectaculoasă fântâna arteziană fiind, de departe, cea din centrul parcului, care este dotată cu joc de apă și lumini și un labirint de plante. Parcul este un loc de atracție pentru toate categoriile de cetățeni: persoane vârstnice, dar și copii, pentru care s-a construit un loc de joacă special, pe o suprafață de 440 mp.

Nu au fost uitați nici tinerii care se vor putea distra într-un skate park. De asemenea, parcul este atractiv și pentru pentru iubitorii de animale, pentru care a fost construită o zonă specială. Fiind gândit ca un loc de relaxare și entertainment, ca o noutate, a fost construit în Parcul Bălcescu un amfiteatru, cu scenă și tribune, iar pasionații de șah vor beneficia de o pergolă acoperită, mese de șah și scaune. În Parcul Bălcescu sunt disponibile 2 grupuri sanitare și 4 fântâni cu apă potabilă.

Au fost modernizate și căile de acces, prin construirea a trei porți iluminate în culorile tricolorului: roșu pe latura dinspre Str. Republicii, galben pe latura dinspre Str. Timiș și albastru dinspre Str. Bălcescu. La fiecare intrare se află deja montate rastele de bicicletă, mai ales că prin fața intrării din Parcul Bălcescu va trece și pista de bicicletă pe care municipalitatea o realizează în cadrul unui proiect european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?