Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Handbal tineret – Alexandru Golea și Nikolas Vișan, de la CSM Focșani 2007, au jucat cu Naționala României contra Egiptului

Ieri, 17 octombrie, s-a încheiat perioada pentru care juniorii Alexandru Golea și Nikolas Vișan de la CSM Focșani 2007 au fost convocați la Lotul Național de handbal Tineret -18 al României. În timpul convocării, cei doi focșăneni împreună cu colegii lor, sub coordonarea antrenorilor Adi Petrea și Vasile Boca, au făcut de la 8 octombrie până la 13 octombrie antrenamente la Izvorani, în Complexul Olimpic Sydnei 2000, după care au plecat la Cairo să se pregătească ”pentru performanță în compania echipei Egiptului”, așa cum este precizat pe site-ul FRH. La Cairo, tinerii handbaliști români au disputat două partide amicale cu Naționala țării gazdă – pe prima au pierdut-o, pe a doua au câștigat-o. Pentru a releva valoarea handbalului egiptean voi spune doar că echipa de tineret a acestei țări a câștigat Campionatul Mondial din 2019! Așa cum mai scrie în postarea de pe site-ul FRH, ”în viitorul apropiat jucătorii naționalei Egiptului vor fi oaspeții noștri”! Semn de bună – și de așteptat, fructuoasă colaborare!

Despre cum a fost perioada de cantonament la Izvorani și de pregătire – inclusiv meciuri în Egipt, conducătorul de joc al Naționalei U 18 a României, căpitanul și conducătorul de joc al juniorilor 1 ai CSM Focșani 2007, Alexandru Golea: ”În primul rând pot spune că a fost un stagiu de pregătire foarte bun în care am stat 5 zile la complexul de la Izvorani, unde am pus la punct detaliile pentru jocul nostru. După, a urmat deplasarea în capitala Egiptului, Cairo, unde am avut 2 meciuri cu echipa națională a țării gazdă. În primul meci s-a văzut o oarecare reținere a noastră, dar am reușit să depășim faza asta în a doua repriză, când am jucat mult mai bine pe faza de apărare și am putut reveni în meci, însă egiptenii au fost învingători. În al doilea meci am arătat cu totul o altă față și am reușit să controlăm meciul din primul minut, având pe tabelă și diferența de 7 goluri. Pe final au încercat și arbitrii să bage echipa gazda în meci, dar am reușit să gestionăm bine finalul meciului și am câștigat la un gol. Pot spune că sunt mulțumit de jocul prestat, atât de mine, cât și de echipa noastră, mai ales în fața unei echipe cu tradiție și cu rezultate la toate categoriile vârstă. Mai ales că, din ce am înțeles, nu s-a mai câștigat un meci împotriva Egiptului de ani buni, inclusiv la ei acasă! Sper să începem și să avem rezultate pozitive contra unor echipe mai bine cotate decât noi!”

Alexandru Golea și Nikolas Vișan, componenți ai loturilor echipelor de Ligă Națională, Divizia A și de juniori 1, s-au întors acasă unde vor continua pregătirea pentru jocurile din campionatele naționale.    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?