Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

FOTO: Au început lucrările de reabilitare a DJ 205 E, Vidra-Vizantea Livezi-Câmpuri. Variantă ocolitoare pentru locuitorii din zonă

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a avut joi o întâlnire cu primarii localităților Vizantea Livezi, Vidra și Câmpuri în vederea găsirii unei variante ocolitoare pentru locuitorii din zonă, ca urmare a începerii lucrărilor de reabilitare a DJ 205 E, Vidra-Vizantea Livezi-Câmpuri. „Am participat astăzi la o întâlnire cu primarii localităților Vizantea Livezi (Dragoș Ciobotaru), Vidra (Silviu Pintilie) și Câmpuri (Ion Vlad), în vederea analizării celor mai bune variante de ocolire pentru locuitorii din zonă, având în vedere  începerea lucrărilor de reabilitare a DJ 205 E, Vidra-Vizantea Livezi-Câmpuri.  Constructorul care va interveni pe cei 19 km din DJ 205 E, prezent la întâlnirea de astăzi (joi-n.r.), ne-a comunicat că este nevoit să închidă circulația rutieră, deoarece podul de peste râul Vizăuți va trebui demolat și construit de la zero, urmând a fi realizate și multiple foraje de adâncime în alte 22 de puncte de alunecare de pe traseu“, a declarat președintele Cătălin Toma. 

Traficul va fi oprit complet de la ieșirea din Vidra până la podul de peste râul Vizăuți, începând de luni, 17 octombrie. Varianta ocolitoare, inclusiv accesul în zonă, se va face prin orașul Panciu. Lucrările de investiții sunt absolut necesare, iar durata de execuție este de 12 luni. „Le cerem scuze cetățenilor pentru disconfortul creat, însă investiția trebuie realizată pentru dezvoltarea zonei“, a mai precizat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

Joi au demarat lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean 205E Vidra – Vizantea Livezi – Câmpuri, una dintre cele mai ample lucrări de infrastructură care se derulează la nivelul județului Vrancea. „Având în vedere complexitatea lucrărilor, care prevăd, conform proiectului tehnic, executarea a 1.300 de coloane forate la mare adâncime pe sectoarele afectate de alunecările de teren (fapt care presupune prezența utilajelor de construcție de mare tonaj), precum și demolarea și construirea unui pod nou din beton armat la km 49+776, peste pârâul Vizăuți, la intrarea în Vizantea-Livezi, singura soluție pentru buna desfășurare a lucrărilor a fost închiderea circulației autovehiculelor, începând cu data de 13 octombrie 2022. Constructorul care va efectua lucrarea, asocierea SC Cristilory Prod SRL – SC Dimex-2000 Company SRL, a notificat în acest sens Consiliul Județean Vrancea și a solicitat inițierea demersurilor necesare pentru închiderea circulației rutiere pe sectoarele afectate de alunecări de teren, o notificare în acest sens fiind transmisă și către Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea. Constructorul estimează că această măsură va fi valabilă circa 6 luni, cât timp va dura execuția lucrărilor pe acest tronson“, se arată într-un comunicat al CJ Vrancea.

Pe drumul județean 205E, km. 43+944 – 63+189, pe traseul Vidra – Vizantea Livezi – Câmpuri, pe o lungime de 19 km, vor fi efectuate lucrări de modernizare și consolidare, astfel: tronsoane de consolidare, terasamente, covor asfaltic, ziduri de sprijin, rigole și podețe, semnalizare rutieră. De asemenea, vor fi realizate trei poduri. Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni, iar constructorul este obligat prin contract să ofere o garanție a lucrărilor efectuate pentru o perioadă de 10 ani. Valoarea totală a lucrărilor de execuție este de 87.064.125 lei (17.412.825 euro), prin Programul Național de Dezvoltare Locală, aceasta fiind cea mai mare finanțare din țară în cadrul PNDL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?