Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Un britanic a fost condamnat la 18 ani de închisoare după ce a încercat să-și ucidă de două ori soţia


Un sergent din armata britanică a fost condamnat vineri la 18 ani de închisoare pentru tentativă de omor după ce a încercat de două ori să-și ucidă soția, defectându-i în mod intenționat parașuta și provocând o scurgere de gaze la locuința conjugală, potrivit AFP.
Emile Cilliers, în vârstă de 38 de ani, a încercat să-și ucidă soția pentru a putea începe o viață nouă alături de amantă. În martie 2015, Cilliers a vrut să o ucidă pe soția sa, Victoria, dând drumul la gaz în domiciliul conjugal, unde se aflau de asemenea și cei doi copii ai cuplului, însă tentativa a eșuat. După mai puțin de o săptămână, soția sa a supraviețuit în mod miraculos unei prăbușiri de la 1.200 de metri după ce parașuta i s-a defectat. Femeia a suferit răni grave la coloana vertebrală, picioare și coaste.
Emile Cilliers fusese cel care îi sabotase parașuta în toaleta aerodromului. ”A fost clar încă de la început că o intervenție umană deliberată era singura cauză posibilă pentru nefuncționarea atât a parașutei principale, cât și a celei secundare”, a declarat procuroarea Amanda Sawetz, în cadrul procesului judecat la tribunalul din Winchester, în sudul Angliei. ”Toate elementele au indicat că Emile Cilliers era persoana care avea motivul și oportunitatea de a săvârși aceste tentative de omor împotriva soției sale”, a adăugat procuroarea.
Parașutistă experimentată, victima a reușit să-și încetinească prăbușirea și să deschidă parțial parașuta de urgență cu puțin timp înainte de impact. Femeia a aterizat pe pământul afânat de pe un câmp arat cu puțin timp înainte, ceea ce a amortizat șocul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?