Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Pompierii vă invită la Atelierul „Pompier pentru o zi” în apropierea locurilor de joacă din Focşani, Adjud și Panciu


Sâmbătă și duminică, în apropierea locurilor de joacă pentru copii din Focșani, Adjud și Panciu, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea vor prezenta accesoriile specifice utilizate în îndeplinirea misiunilor.
    În intervalul orar 15.00 – 18.00, autospecialele de intervenție vor fi expuse astfel: în municipiul Focșani – sâmbătă, 9 septembrie a.c și duminică, 10 septembrie a.c. în apropierea locului de joacă pentru copii din Grădina Publică de lângă Piața Unirii; în municipiul Adjud – duminică, 10 septembrie a.c. în zona Casei de Cultură „Tudor Vornicu”; iar în orașul Panciu – duminică, 10 septembrie a.c. în zona Parcului Casei Orășenești de Cultură. În cadrul acestor ateliere intitulate „Pompier pentru o zi”, cei care doresc să afle lucruri utile despre activitatea pompierilor vor putea să se familiarizeze cu tehnica și accesoriile utilizate în timpul misiunilor și vor putea învăța multe lucruri utile despre prevenire, protecție și intervenție în situații de urgență. Vor fi expuse autospeciale de stins incendii, ambulanțe SMURD și autospeciale pe șenile care pot ajunge în locuri neaccesibile altor autovehicule. De asemenea, cei care doresc pot să probeze costumele de protecție.
    Prin această activitate ne dorim să prezentăm specificul instituției, tipurile de riscuri cu care se confruntă pompierii, dar și măsurile de prevenire pe care le poate respecta oricine pentru a-și salva viața și pentru a-i proteja pe ceilalți. Lupta cu focul ori capriciile naturii nu este ușoară, dar pregătiți corespunzător,  putem face față oricăror provocări. Activitățile atelierului „Pompier pentru o zi” sunt organizate în contextul aniversării, la data de 13 septembrie, a Zilei Pompierilor din România.

                                    ISU Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?