Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

FOTO! „Joia Corului Pastorala”, organizată la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Focșani

În organizarea Primăriei Focșani și a Ateneului Popular Mr. Gh. Pastia, în 22 septembrie 2022, ora 16.30, a avut loc „Joia Corului Pastorala”, manifestare culturală de educare estetică a publicului spectator, prin intermediul cântului coral, organizată la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Focșani.

Manifestarea a fost lansată de Ateneul Popular și Corul Pastorala și constituie un proiect de lungă durată, foarte important pentru culturalizarea publicului de toate vârstele din Municipiul Focșani și nu numai.
Astăzi (n.r. joi, 22 septembrie), gazdele noastre au avut bucuria să asculte și să fredoneze cântece aparținând celor 3 genuri de creație corală:  genul religios, patriotic și folcloric.
A fost o atmosferă de mare emoție, pentru că bătrânii s-au întors în anii lor de școală prin intermediul cântecelor. „Fata de păstor”, „Pe al nostru steag”, „Imnul eroilor”, „Pui de lei”, cântece din repertoriul popular și multe altele, au fost cântate de seniorii Căminului împreună cu artiștii pastoraliști. Gazdele ne-au primit cu multă căldură și încântare, am socializat, ne-am pozat, am primit invitație să revenim cât de curând, să ne bucuram de muzică prin muzică! Mulțumim domnului director Lucian Feroiu și echipei organizatorice pe care a mobilizat-o pentru acest eveniment. Am promis să revenim pentru concerte interactive, cu participări ale unor talente din rândul pensionarilor din Cămin.

Dumitru Săndulachi, dirijor Corul Pastorala – Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?