Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Spectacolul „Am o căsuță mică” cu Gașca Zurli, la Ateneu!


Compania „Zurli” aduce în Focșani spectacolul pentru copii „Am o căsuță mică”, ce va avea loc în data de 18 februarie, la ora 18.00, la Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia”. Informații suplimentare pot fi obținute de la reprezentantul regional „Zurli”, Nicu Bujor, la telefon 0746.942.644. Costul unui bilet este de 22 lei, iar organizatorii transmit că dacă un adult ține copilul în brațe, plătește un singur bilet. În ziua spectacolului, începând cu ora 16.30 se vor găsi bilete și la Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia”, la intrare. 
„Spectacolul spune povestea unei întâmplări magice pline de învățături: Gașca Zurli are nevoie de o căsuță în care să locuiască toate animăluțele de pluș prietene. Doar că, nu este ușor să faci o casă. Îți trebuie un plan, instrumente potrivite și, mai ales, un meșter priceput. Aici intervine Yuppy, cel mai harnic și haios constructor. Yuppy stabilește clar rolurile fiecăruia. Fetița Zurli se ocupă de decorațiuni, Clopoțel e responsabil pentru acoperiș, iar Tanti Prezentatoarea de finanțe. Truli și Zdrăngănel sunt responsabili cu trăinicia căsuței. Constructorul Yuppi se dovedeste a fi și foarte talentat, așa că ajută și la atmosfera de veselie, prin cântece și dansuri meșterite. Nicio aventură a Găștii, însă, nu are farmec fără Tura-Vura. Vrăjitoarea împiedicată își face apariția pe, sau mai bine zis pe lângă, Vrăjimăturica ei iubită. Se supără și se strâmbă că nu reușește să dărâme casa. Și de aici începe aventura pe care o descoperiți în sălile de spectacol. Titlul spectacolului este și numele unuia dintre cele mai populare cântece pentru copii, o creație inițiatoarei acestui fenomen, Mirela Retegan”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
Scenariul acestui spectacol este realizat de Mirela Retegan, iar muzica de Cornel Sorian. Din distribuție fac parte: Tanti prezentatoarea – Mirela Retegan, Fetița Zurli – Vero Căliman, Clopoțel – Alex Stama, Yuppi – Alex Tcaci, Truli – Răzvan Marina, Zdrăngănel – Paul Chichirău. „Zurli este cel mai mare teatru privat pentru copii din România, un teatru fenomen național care a transformat educația într-un spectacol magic al imaginației. El a fost construit pe o nevoie existentă, dorința creatoarei – Mirela Retegan – de a-i explica fiicei ei lumea din jur într-un context pozitiv, educativ, dar care să-i dezvolte imaginația și să îi dea încredere în sine. Spectacolele sunt despre magia care apare atunci când li se spune copiilor povestea potrivită sufletului lor”, se mai precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?