Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

FOTO: Fotbal, Liga a III-a – Focșănenii câștigă și urcă pe loc de play-off!

* Dinamo Bacău – CSM Focșani 2007   0-3 (0-0)

Formații

CSM Focșani 2007: Preda – Juncănaru, Bratu, Panaite, Negoiță – Strătilă (55 Rogoveanu), Săpunaru, Băjenaru (46 Petre), Stoica (75 Taciuc) – Zaharia (80 Pasăre)– Arnăutu (75 Oprea). Rezerve neutilizate: Lazăr, Paizan, Predoiu, Gîrdea. 

Antrenor, Marius Bratu

Dinamo Bacău: Hărăguță – Albu, Iorga, Munteanu, Panainte – Padovei, Ursu, Mocanu, Hodorogea – Ciumașu, Lucaci. Rezeve: Stratulat, Dinu, Dobre, Tofan, Chisăreanu, Ganea, Gîrniță, Fodor, Bighescu.

Antrenor, Toader Șteț

Dinamo Bacău și CSM Focșani 2007 s-au întâlnit sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 17:00, pe stadionul de la Letea într-o partidă contând pentru etapa a treia a campionatului Ligii a III-a, ediția 2022-2023. Oaspeții aveau nevoie de victorie ca de aer pentru a tempera contestările care începeau să apară după primele două meciuri oficiale ale sezonului încheiate cu înfrângeri. Si pentru a urca acolo unde le este locul în clasamentul Seriei a doua, adică în partea de foarte sus. Focșănenii au stăpânit jocul într-o manieră categorică, de la un capăt la celălalt, scurtele perioade de reacție a dinamoviștilor băcăuani nepunând în discuție superioritatea jucătorilor lui Marius Bratu. În prima repriză, încheiată cu scor alb, CSM 2007 a jucat, practic doar în terenul gazdelor care, cu vântul în favoare, s-au rezumat să degajeze lung, începând cu portarul, în speranța că mingea va fi ajunsă de vreun coechipier care s-o trimită cumva în poarta lui Preda. Nu a fost cazul, dar nici oaspeții nu au reușit să de concretețe dominării. Centrările nu și-au găsit adresantul iar șuturule la poartă din careu au fost blocate de apărarea supraaglomerată a lui Dinamo. Au avut un oarecare grad de pericol mingile trimise de Săpunaru, în minutul 35 și Stoica în minutul 45, dar tabela de scor a rămas ca la început: 0-0. 

La pauză, Marius Bratu a făcut mutarea ce a limpezit atacul echipei sale. L-a trimis în teren pe Ciprian Petre iar experimentatul jucător s-a plasat în zonă liberă în minutul 56, a primit mingea de la Rogoveanu și a trimis-o plasat, la colțul lung pentru 0-1! Combinațiile focșănenilor i-au debusolat pe băcăuani care au comis-o în minutul 66 când Hărăguță a repus mingea în joc trimițând-o în careu unui coechipier, iar Săpunaru, atent, a interceptat și a înscris simplu: 0-2. Au urmat minute în care Dinamo a încercat marea cu degetul în fața unei apărări bine organizate și sigure a Focșaniului, a trimis o dată mingea în transversală, însă Preda era acolo, pentru ca în minutul 88 Oprea să marcheze pentru 0-3 după o pasă a lui Taciuc.              

CSM 2007 nu s-a dezis de maniera de joc de până acum, a câștigat și a intrat în normalitate. În etapa a parta, sâmbătă, 17 septembrie va întâlni acasă pe Sporting Liești.   

Rezultatele și marcatorii etapei
Aerostar Bacău – Metalul Buzău 2-3 (1-2). Au marcat pentru Metalul Buzău 
Onțel, Tudorică, Moldovan.
CSM Râmnicu Sărat – Voinţa Limpeziş 1-0 (1-0). A marcat Roman.
Dacia Unirea Brăila – Sporting Lieşti 1-4 (0-4). Au marcat Duțu, respectiv  Grigoras, Sevastian, Iordache, Mihu.
Dinamo Bacău – CSM Focşani 0-3 (0-0). Au marcat Petre, Sorin, Oprea.
Unirea Braniştea – Viitorul Ianca 1-2. Au marcat pentru Viitorul Ianca  Coman, Petrache.

Clasament

1.CSM Râmnicu Sărat – 9 puncte; 2. Metalul Buzău – 9 puncte; 3. CSM Focșani 2007 – 6 puncte; 4. Aerostar Bacău – 6 puncte; 5. Unirea Braniştea – 4 puncte; 6. Sporting Liești – 4 puncte; 7. Dinamo Bacău – 3 puncte; 8. Viitorul Ianca – 3 puncte; 9. Voinţa Limpeziş – zero puncte; 10. Dacia Unirea Brăila –zero puncte.

Foto: Gigi CĂLDARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?