Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Reprezentanții Spitalului Județean reacționează după o nouă reclamație la adresa cadrelor medicale: „Vom lua măsurile legale împotriva celor care fac acuzații fără temei, căutând doar scandal sau publicitate”

Verificări interne la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani, în urma apariției unei postări pe Facebook, în care se arăta că o femeie în vârstă a fost ținută o săptămână internată în spital, fără să i se permită să mănânce. „Soacra mea a fost internată săptămâna trecută la chirurgie plastică la (…) pentru operație. Trei zile i s-a spus să nu mănânce că o va opera. Astăzi (n.r. – ieri) am fost nevoiți să o externăm întrucât datorită înfometării nu mai putea sta în picioare. Ce a gândit această doctoriță când a pus un pacient de 84 de ani să stea flămândă timp de 3 zile? Ar trebui să se sesizeze conducerea, din păcate sistemul sanitar este la pământ”, se arăta în postare. Relatarea din mediul online vine la scurt timp după un caz al unei asistente de la Secția de Pediatrie, acuzată de o mămică că a folosit un limbaj suburban și că a avut un comportament nepotrivit, episod în urma căruia cadrului medical i-a fost desfăcut contractul de muncă.

Astăzi, la câteva ore de la apariția postării respective, reprezentanții unității medicale au transmis că, spre deosebire de alte situații relatate în mediul on-line, aceasta nu a fost prezentată conform adevărului. Mai mult decât atât, reprezentanții Spitalului Județean Focșani au punctat că într-adevăr va exista toleranță zero față de greșelile cadrelor medicale, însă a avertizat că „vom lua măsurile legale împotriva celor care fac acuzații fără temei, căutând doar scandal sau publicitate”. Potrivit reprezentanților SJU Focșani, faptele relatate nu se confirmă: „Aducem la cunoștința pacienților și aparținătorilor că, pentru a soluționa problemele întâmpinate, trebuie să se adreseze direct instituției, nu să posteze acuzații făra temei, iar atunci când sunt ghidați să reclame oficial, abandonează fugind de responsabilitatea acțiunilor lor. Așa cum am arătat, avem permanentă deschidere și luăm măsurile care se impun atunci când sesizările sunt bazate pe fapte reale. În același timp, vom lua măsurile legale împotriva celor care fac acuzații fără temei, căutând doar scandal sau publicitate.
Pacienta la care se face referire a fost internată prin Cabinet Ambulator Chirurgie Plastică, la data de 31.08.2022, cu diagnosticul carcinom buză inferioară, pentru o intervenție chirurgicală programată, nefiind urgență medicală. Pacienta a fost informată de la internare că va fi operată conform protocoalelor medicale, în ordinea priorităților, prioritate având cazurile de urgență medico-chirurgicală (Spitalul Județean este spital cu specific DE URGENȚĂ), dumneaei nefiind urgență medico-chirurgicală. Pacienta se internează în data de 31.08 în zona gri, se recoltează test PCR. Pe 01.09 se primește rezultatul testului PCR și în jurul orei 14.00, pacienta este transferată pe salon. În aceste zile, pacienta nu are restricții alimentare orale.
Zilele în care pacienta a fost instruită să nu consume alimentație orală, până la ora 12.00, au fost: vineri 02.09 și luni 05.09, când medicul curant a încercat să obțină aviz pozitiv pentru a intra în sala de operație cu pacienta, dar din păcate analiza cazurilor de urgență medico-chirurgicale existente pe secție nu a permis acest lucru. În aceste două zile, după ora 12.00, pacienta a fost informată că se poate alimenta normal. De asemenea, sâmbătă și duminică pacienta nu a avut nicio restricție alimentară. Conform declarațiilor celorlalți bolnavi aflați în același salon cu pacienta, aceasta s-a alimentat. Marți 06.09 pacienta a semnat și a plecat din spital la cerere. În momentul externării, aparținătorii nu au deschis nicio discuție referitoare la acest subiect și nici la sediul unității nu s-a înregistrat nicio sesizare în acest sens. Unele persoane se ascund în spatele unor pagini de socializare și aruncă cu acuzații nefondate care îngreunează și umbresc activitatea instituției, de aceea ne rezervăm dreptul de a acționa împotriva acestora, conform legii”.

sursă foto: formaremedicala.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?