Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Șofer imobilizat de polițiști după ce a fost urmărit, a oprit mașina și a fugit pe câmp

Luni, 29 august, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Adjud au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui autoturism care circula pe DC 13 Șerbănești-comuna Corbița. Întrucât acesta nu s-a conformat, polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, iar la un moment dat, conducătorul auto a oprit autoturismul, a fugit pe câmp, ulterior fiind identificat și imobilizat. Bărbatul a refuzat legitimarea și totodată prezenta halenă alcoolică, motiv pentru care a fost condus la sediul unității de poliție.
Identitatea bărbatului de 36 ani, din comuna Lespezi, a fost stabilită iar acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest. La spitalul din municipiul Adjud i-au fost recoltate mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Marți, 30 august, buletinul de analiză toxicologică de alcoolemie a indicat că bărbatul avea în sânge o îmbibaţie alcoolică cu mult peste limita de 0,80 g/l alcool pur în sânge.(infracțiune). Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Fiţi responsabili în trafic! Alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor. Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea  reamintește că în cazul depistării unui conducător auto aflat sub influenţa băuturilor alcoolice la volan, în funcție de concentraţia de alcool, fapta se poate încadra astfel:
Contravenție: când aparatul alcooltest afişează o valoare sub 0,4 mg alcool pur în aerul expirat. Se sancţionează cu amendă şi suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
Infracțiune: când aparatul alcooltest afişează o valoare de peste 0,4 mg alcool pur în aerul expirat sau mai mare. În acest caz este obligatorie recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar conducătorul auto este însoțit la o unitate sanitară şi i se întocmeşte dosar penal.Fapta se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă. Mai mult, dacă șoferul va fi condamnat pentru comiterea acestei infracțiuni, permisul de conducere se anulează!
Atenție șoferi! Refuzul de a vă supune recoltării probelor biologice nu este o soluţie, întrucât legea prevede închisoarea de la 1 la 5 ani.

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 31 august 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?