Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Deputatul PSD de Vrancea, Laurențiu Marin: Firmele vrâncene nu trebuie să fie închise de dragul speculanților de pe piața energiei!

Firmele din Vrancea, din economia românească, nu trebuie să fie puse pe butuci de dragul speculanților și al așa zisei piețe libere a energiei. România a avut în ultimele zile cel mai mare preț la electricitate din Europa, 709 euro/MWh, insuportabil pentru firmele din industria românească. Un mesaj public al marilor consumatori de energie din industria românească arată că acestea împărtășesc viziunea Partidului Social Democrat asupra soluțiilor care trebuie aplicate pentru a opri sarabanda scumpirilor.

Aceștia solicită reglementarea prețurilor pe întreg lanțul de comercializare al gazului și electricității, de la producător și până la consumatorul final. Dacă nu va fi adoptată o asemenea măsură, vor crește costurile până la un nivel insuportabil pentru firme care vor fi nevoite să își oprească activitatea. Deja avem exemple de mari consumatori de energie precum Azomureș, TMK-Altrom, Alum Tulcea, care au trimis oamenii acasă.

Peste 500.000 de români lucrează în mari capacități industriale și trebuie să le protejăm locul de muncă. Consider că este nevoie de o soluție care să readucă stabilitatea și să facă suportabile prețurile la energie electrică și gaze naturale. Și, în actualul context, doar intervenția statului, reglementarea pe întreg lanțul, de la producător la consumatorul final, pe termen limitat, așa cum PSD a propus încă de la începutul anului, iar industria solicită imperativ acum, va rezolva gravele disfuncții actuale.

Așa cum am mai anunțat, pentru consumatorii casnici situația e clară, ei nu vor plăti mai mult pe kwh decât în iarna trecută. În schimb, situația este critică pentru marile companii consumatoare de energie deoarece costurile lor cu energia au ajuns să fie insuportabile iar multe dintre ele nu pot să încheie sau să-și prelungească contractele pentru gaz pentru că furnizorii susțin că nu au cantități disponibile.

Sursa text și foto: Facebook/Laurențiu Marin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?