Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Sufletul învăţătoarei Antonia Lechea s-a înălţat la cer, lăsând pe pământ amintirea unui destin exemplar!

S-a aşternut tristeţea peste sufletele oamenilor din Negrileştii Vrancei, la auzul veştii că învăţătoarea a generaţii de copii, Antonia Lechea, a plecat să pună condeiul în mâinile îngerilor. Învăţătoarea sau « Doamna », aşa cum o ştia întreaga lume, s-a stins din viaţă miercuri, la vârsta de 68 de ani.
Rămân în urma sa momente vii trăite împreună, amintiri frumoase şi generaţii de copii pe care i-a povăţuit cu dragoste, răbdare şi o dorinţă imensă de a-i ajuta să devină oameni mari.
„A plecat printre stele încă un suflet nobil, un dascăl dedicat, Antonia Lechea. Cu durere în suflet ne despărţim de doamna noastră, dar spunem cu mândrie: «Mi-a fost învăţătoare!». Suntem oglinda învăţăturii dumneavoastră! Ați participat cu dăruire şi răbdare la devenirea noastră ca oameni. Vă vom păstra mereu în suflet, DOAMNA!”, semnează, cu preţuire şi adâncă recunoştinţă, foştii elevi.
La aflarea veştii că Antonia Lechea i-a părăsit, fiecare om din comună a simţit nevoia să găsească cuvinte mari pentru a-şi exprima regretul şi pentru a evoca personalitatea unui dascăl care lasă după sine o urmă inconfundabilă şi căruia i s-au deschis porţile Raiului, după o viaţă pământească plină de rost şi de frumos.
Cu toţii ar fi vrut să o mai vadă la poartă cum îşi îngrijea florile, să îi asculte sfaturile generoase şi vorbele încurajatoare. Dar… aripile îngerilor au dus-o departe, în înaltul văzduhului, lăsându-le celor care au cunoscut-o amintirea unui destin şi a unui dascăl exemplar.
Antonia Lechea va trăi dincolo de fiinţă, pentru că şi-a câştigat dreptul la preţuire, respect şi amintire veşnică. Întreaga comunitate îi cinsteşte memoria, îi mulţumeşte pentru toate cele zămislite în anii petrecuţi alături de ea, pentru modelul uman întruchipat, pentru devotamentul şi dăruirea cu care şi-a făcut meseria în cei 40 de ani de carieră didactică.

Drum lin printre stele, Doamna Învăţătoare, şi Odihnă Veşnică!

Colectivul « Monitorul de Vrancea » transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?