Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

FOTO: Fotbal – Focșăneanul Rareș Fătu de la Parma Calcio, în vacanță pe Milcovul!

Rareș Fătu. Fotbalistul Rareș Fătu. Acum, în Italia, jucătorul Parmei. Fost la CSM Focșani, CSM Focșani 2007, Academia Hagi – Farul Constanța. Transferat în Peninsulă în ianuarie 2022. Internațional de juniori al României. Când l-am văzut prima oară pe terenul de fotbal, era ca o trestie – înalt, subțire. Junior mic – under, puțin peste 10 ani, privind în teren cu un cap și ceva pe deasupra colegilor de generație. Dar foarte bun coleg. Atunci era ca o ecuație cu multe necunoscute. Între timp a ajuns o ecuație aproape complet rezolvată. Și-a fixat drumul în viață – face fotbal și învață carte fără de care nu poate fi împlinit, și care i-a fost și îi este pasiune. Iar în vacanță vine acasă la Focșani. 

L-am întâlnit miercuri pe Milcovul, stadionul pe care s-a antrenat și a jucat cât a fost la Focșani și unde venise pentru pregătire fizică. Un tânăr impecabil construit, cu o ținută ce amintește de mari fotbaliști ai României – Sandu Boc, Gică Popescu. Cărora își dorește să le semene și în viitoarea carieră de fotbalist. ”Am avut o evoluție ascendentă, pe care îmi doresc să o continui în fotbalul italian. Încerc să fac tot posibilul să fiu cel mai bun!”, mi-a spus după ce și-a terminat antrenamentul. A venit acasă la începutul lui iunie, i se termină vacanța la sfârșit de iulie. 

Refăcut aproape în întregime după o entorsă de gradul 2 care l-a ținut departe de antrenamente și de jocuri, își dorește să nu o ia de la zero la convocarea – pe care o aștepta – la Naționala U 17 a României pentru turneul de calificare la Campionatul European 2023. ”Suntem într-o grupă grea, cu Danemarca, Belgia și Estonia, dar sperăm să facem o figură frumoasă”, mi-a mai spus Rareș, fotbalistul mereu cu capul sus, cu privire senină și tot un zâmbet. Așa a fost și la antrenamentul de miercuri, așa apare în toate fotografiile – singur sau cu echipa de club ori cea națională. 

De unde îi vin zâmbetul, seninătatea? Probabil din faptul că i se întâmplă ceea ce își dorește. Cum e viața în Italia? ”Este foarte bine! Sunt fericit că am trecut peste accidentare. Mă antrenez – antrenamentele cu jumătate de oră mai lungi la Parma, dar exclusiv cu mingea, și, cum locuiesc la Collecchio, baza de pregătire a clubului, iar masa o luăm la restaurantul aflat la câteva minute de mers, în timpul liber citesc sau mă antrenez individual. Joc la Primavera, de la început la o grupă de vârstă mare, la U 17. Nu mijlocaș cum am mai jucat la juniorii de la CSM 2007, ci fundaș central de picior drept”.  Rareș Fătu are, ca și ceilalți colegi străini, profesor – dat de club, cu care învață italiana de două ori pe săptămână, câte o oră și jumătate. Acum, după ce a terminat anul școlar în România, unde l-a și început, își caută o școală pentru viitorul an. ”În limba italiană, că nu sunt școli în limba română în Parma”. Asta nu-l va împiedica să fie același elev de cel mai bun nivel ca și până acum. 

Rareș Fătu, un tânăr cuceritor, fotbalist de mare viitor, internațional al României și un bun ambasador al fotbalului românesc la Parma Calcio. Și care în vacanță fiind nu poate sta departe de fotbal în așteptarea pregătirii de la Lotul Național și de la echipa de club!    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?