Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

FOTO! „Vara împreună, în siguranță!”, acțiune informativ-preventivă a polițiștilor de la BSȘ Vrancea

“Vara împreună, în siguranță!”

Pentru perioada iulie-august, polițiștii Biroului Siguranța Școlară, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au inițiat Campania ,,Vara împreună, în siguranță!”, cu scopul de a preveni victimizarea minorilor și pentru conștientizarea copiilor și a părinților cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive.

Activitățile desfășurate în cadrul campaniei au la bază distracția și creativitatea, pentru a dezvolta pasiunea copiilor pentru învățare și abilitatea de a face față provocărilor, de orice natură.

În baza parteneriatului ”Viitor în siguranță”, încheiat între Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea și Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu”, în perioada 19-22.07.2022, polițiștii au realizat activități interactive cu peste 70 de elevi, 10 cadre didactice și 20 de părinți/ bunici, prezenți la sediul Bibliotecii ”Duiliu Zamfiresc”, la Centrul de Limbi Străine și la Secția pentru Copii și Tineret ”Oana Diana Renea” din municipiul Focșani.

Elevii au participat la jocuri interactive adaptate vârstei lor, din care au învățat cum să circule corect pe stradă, cum să se comporte în mediul online, cum să își managerieze furia și care sunt consecințele faptelor lor, plecând de la prevederile legislative în domeniu.
Un accent deosebit s-a pus pe prevenirea consumului de substanțe psihoactive, motivele pentru care este bine să adopte unui stil de viață echilibrat și sănătos.

Totodată, într-o atmosferă nonformală, s-a discutat și despre plecările voluntare de la domiciliu și influența negativă pe care o poate avea un anturaj necorespunzător.

Astfel de întâlniri vor continua pe toată perioada vacanței de vară.

Comunicat de presă al IPJ Vrancea, 22 iulie 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?