Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

„Acasă pentru Ucraina” – Centru de Zi înființat la Crucea Roșie Vrancea

Joi, 14 iulie 2022, ora 13:00, va fi inaugurat, în strada Dimitrie Cantemir nr. 5 din municipiul Focşani, Centrul de Zi „Acasă pentru Ucraina”, înfiinţat şi organizat de filiala de Cruce Roşie Vrancea. Centrul va avea dotări şi echipamente corespunzătoare pentru desfăşurarea următoarelor activităţi:

– cursuri de limbă română şi limbă engleză pentru persoanele refugiate din Ucraina;

– orientare în carieră;

– consiliere psihologică, socială sau juridică;

– grup de sprijin pentru identificarea şi evaluarea nevoilor beneficiarilor ucraineni şi întocmirea dosarelor beneficiarilor;

– evenimente de socializare;

– pregătirea activităţilor din cadrul proiectului, aflat în implementare, „Vrancea, ACASĂ! – O șansă la integrare pentru Ucraina” (10 iulie – 10 septembrie);

– pregătirea activităţilor din cadrul proiectului “Şcoala de vară”, dedicat copiilor refugiaţi din Ucraina (1 – 30 august).

Centrul de Zi se vrea a fi un spațiu incluziv, deschis tuturor persoanelor refugiate din Ucraina care se află pe teritoriul județului Vrancea.

Crucea Roşie Vrancea este alături de oricine solicită sprijin în ceea ce priveşte problemele de imigraţie, oferind o gestionare adecvată cazurilor şi servicii prompte.

#UmanitateaNuAreGranițe

#OameniiAjutăOameni

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?