Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Noi demersuri pentru construirea noului Spital Județean

Continuă demersurile pentru construirea noului Spital județean de urgență. Consiliul Județean a scos la licitație serviciile de verificare tehnică realizate de către specialiști verificatori de proiecte atestați pentru obiectivul de investiții „Spitalul judeţean de urgenţă Focşani – județul Vrancea”. Valoarea estimată a investiției este de peste 2 milioane de lei. În luna februarie a.c. Consiliul Județean Vrancea a scos la licitație serviciile de proiectare pentru obiectivul de investiții, iar firma sau firmele care vor câștiga vor realiza inclusiv studii privind conformitatea cu reglementările naţionale şi UE în domeniul securităţii, siguranţei şi interoperabilităţii, respectiv Studiul privind încadrarea în cerinţele standardelor de securitate aeroportuară şi Studiul de obstacolare, avizate de Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

Tot în cadrul acestui contract va fi asigurată și asistența tehnică din partea proiectantului pe parcursul execuției lucrărilor, începând de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, până la realizarea recepției la terminarea lucrărilor. „Pentru realizarea acestui obiectiv, ofertantul declarat câştigător al procedurii de atribuire va realiza următoarele categorii de activităţi: verificarea documentațiilor tehnice de către specialiști verificatori de proiecte atestați, pentru obținerea avizelor; verificarea modificărilor de soluții tehnice pe parcursul execuției lucrărilor; realizarea tuturor serviciilor şi îndeplinirea tuturor formalităților necesare în conformitate cu dispozițiile legale corespunzătoare; elaborarea de documente și/ sau rapoarte necesare pentru participarea la ședințe, pentru colaborarea cu terțe părți, pentru managementul general al contractului de servicii; deplasare la sediul Autorității Contractante și/ sau șantierul construcției ori de câte ori contextul o impune/ primește o solicitare în acest sens de la Autoritatea Contractantă; orice altă activitate conform prevederilor HG nr. 742/2018, art. 7 cu modificările și completările ulterioare”, se arată în descrierea pe scurt a investiției.

Noul spital din Focșani va avea o capacitate de spitalizare de 900 paturi (775 paturi de spitalizare continuă, 60 paturi de spitalizare de zi şi 65 de paturi pentru însoţitori), va avea bloc universitar cu săli de curs și amfiteatru, săli de operație moderne și spații special concepute pentru toate activitățile medicale și conexe, inclusiv heliport. Suprafaţa construită propusă (clădire principală + anexe) este de 20.030 metri pătrați. Valoarea totală a obiectivului de investiţii este estimată la 2.942.716.046 lei, cu TVA inclus (588 milioane de euro).

Construcţia noului Spital Judeţean de Urgenţă este un proiect de anvergură, respectă toţi paşii şi toate criteriile de eligibilitate din Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare. Este gândit modular, tocmai pentru a nu mai fi bloc turn, în aşa fel încât să existe o disponibilitate şi o anvergură a tot ceea ce înseamnă servicii medicale de calitate. Avem şi heliportul prevăzut şi, de ce nu, un spaţiu universitar. Acest spital judeţean este gândit pentru o proiecţie de cel puţin 30 – 40 de ani, astfel încât şi atunci să fie la standarde foarte bune de calitate”, a precizat președintele Cătălin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?