Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

FOTO: „Bobocel de Școală 9!”- proiect educațional al Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare” Focșani, ajuns la final

Cea de-a treia ediție a Programului educațional „Bobocel de Școală 9!‟ – Școală de Vară, derulat de Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare” Focșani a ajuns la final. Inițiat de prof. înv. primar Gheorghe Minodora, programul a adus laolaltă peste 30 de cadre didactice și peste 90 de bobocei înscriși la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2022-2023. La activitate au participat și 33 voluntari, studente în cadrul Universității din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației –Filiala Focșani, Departamentul de Formare a Profesorilor, instituție cu care școala colaborează cu succes de doi ani ca școală de aplicație pentru stagiul de practică pedagogică a viitorilor profesori.

Cunoscând importanța extrem de mare a adaptării preșcolarilor la rigorile vieții de școlar, programul s-a adresat în principal acestui aspect, urmărind să le prezinte viitorilor elevi, într-un mod plăcut și confortabil, specificul mediului școlar, ca ei să își cunoască viitorii profesori și să își facă noi prieteni, totul într-un climat favorabil manifestării curiozității, a acțiunii directe a copilului cu materialele, a comunicării și colaborării între copii. Programul a cuprins 7 de activități special concepute să sprijine integrarea cu succes în mediul școlar a copiilor înscriși în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2022-2023, intitulate sugestiv în funcție de tema abordată, astfel:

1. Să ne cunoaștem! (familiarizare cu colegii și cu mediul școlar)

2. Lectura ne dă aripi! (vizită la Biblioteca Județeană)

3. Ziua emoțiilor (invitați:consilierul școlar, logopedul, profesorul itinerant)

4. Concert (colaborare cu dna prof Verona Calmîș)

5. Cu pași mici înapoi în timp (vizită la Muzeul Vrancei)

6. Vizită la TONETA DE ÎNGHEȚATĂ (colaborare cu Gelateria Cortina)

7.Vernisaj/FESTIVITATEA DE ÎNCHEIERE A PROGRAMULUI (expoziție cu lucrările boboceilor, întâlnire cu partenerii programului)

Toate aceste lucruri au fost posibile cu implicarea mai multor instituții partenere și a reprezentanților lor, cărora le mulțumim pentru colaborare: Inspectoratul Școlar  Județean  Vrancea, prin insp. școlar general Marchitan Gabriela-Daniela, insp. înv. primar Vidreanu Gina, insp. înv. preșcolar Dogaru Mihaela și insp. activ. extrașcolare Hulea Carmen; Universitatea din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației –Filiala Focșani, Departamentul de Formare a Profesorilor, prin coordonator filială, lector univ. dr. Cornelia Ștefănescu; Biblioteca Județeană ,,Duiliu Zamfirescu” Vrancea, Secția pentru copii și tineret ,,Oana Diana Renea”, prin manager Boian Oana Raluca și șef birou Olaru Maria Cristina; Muzeul Vrancei, prin director Muscă Romeo Valentin și muzeograf Macovei Elvira.

Activitățile au fost atent monitorizate și desfășurate de cadre didactice dedicate și implicate, de la Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare” Focșani: director, prof. Ungureanu Doinița, director adjunct, prof. Roșu Corina- Nicoleta, prof. Gheorghe Minodora, prof. Stănculețu Bianca, prof. Rebega Elena, prof. Tudose Ionela, prof. Ilie Doina, prof. Toma Adina, prof. Spătaru Alina, prof. Mihalcea Crina, prof. Vasilică Tanța, prof. Dragu Stănica, prof. Enache Mirela, prof. Temătoru Mirela, prof. Mocanu Elena, prof. Coman Alina, prof. Fănica Ghilea, prof. Mihaela Costache, prof. Carmen Braicău, prof. Dănăilă Valentina și bibliotecar Dumitrescu Elena.  

Puteți urmări mai multe imagini de la activitățile desfășurate pe pagina de promovare și diseminare a programului pe Facebook/Bobocel de Școală 9 – https://bit.ly/39KjruE . Mulțumim partenerilor noștri pentru sprijin, părinților pentru încrederea acordată, iar boboceilor le urăm mult succes în noua etapă și bun venit în echipa noastră. Ne bucurăm că și ei, alături de colectivul de cadre al Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare” Focșani, spun cu convingere: „9 NE PLACE ȘCOALA 9‟!

Prof. Corina Roșu, director adjunct, purtător de cuvânt al Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare” Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?