Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Elevii de la LPS, EXMATRICULAȚI după ce au UMILIT o profesoară, s-au întors la ore deși unul dintre ei a pierdut procesul


Unul dintre elevii de la LPS Focșani, care a fost exmatriculat, la finele anului trecut, pentru că împreună cu alți doi colegi ar fi agresat, scuipat și înjurat o profesoară de economie, a pierdut pe fond procesul prin care a cerut anularea deciziei de exmatriculare. În cazul lui Marius S., magistrații de la Tribunalul Vrancea s-au pronunțat vineri și au decis: „respinge acțiunea ca neîntemeiată. Cu recurs”. Dacă este nemulțumit, elevul, prin reprezentantul său legal, poate face contestație. Pe rolul Tribunalului Vrancea se mai află și dosarul unui alt elev, Gabriel C., și el exmatriculat din aceleași motive. În cazul său instanța nu s-a pronunțat, următorul termen fiind stabilit pentru data de 8 aprilie a.c.  Cel de-al treilea elev exmatriculat, Adrian S. nu a deschis acțiune în instanță. Între timp, doi dintre elevi, respectiv cei care au deschis acțiune în instanță, vin la școală pentru că instanța le-a admis cererea de suspendare a deciziilor de exmatriculare, până la soluționarea proceselor ce au ca obiect anularea acestora. Ei fac în continuare ora de economie cu aceeași profesoară pe care au umilit-o. Conducerea unității de învățământ s-a arătat nemulțumită de atitudinea părinților elevilor, de la care s-ar fi așteptat să vină să-și ceară scuze pentru incidentul provocat de odraslele lor.
    Reamintim că în luna decembrie a anului trecut, trei elevi ai Liceului cu Program Sportiv (LPS) Focșani au fost exmatriculați pentru motive de indisciplină, măsura fiind luată de 24 de profesori ai Consiliului Profesoral al liceului. Elevii sunt Marius S., Gabriel C. și Adrian S., toți în clasa a XI-a. Ei ar fi avut un comportament neadecvat față de profesoara de economie Georgeta Pîslă chiar în timpul orei de curs. Incidentul s-a petrecut pe 5 noiembrie. Conform unor surse, unul dintre elevii sancționați disciplinar ar fi înjurat-o pe profesoară, altul ar fi scuipat-o, iar al treilea i-ar fi pus pe cap fața de masă de la catedră, toate fiind filmate cu un telefon mobil de un coleg de clasă. După ce a aflat de hotărârea Consiliului Profesoral, Adrian Schinește, tatăl unuia dintre elevii exmatriculați, a decis să ceară în instanță anularea deciziei, dar nu a avut câștig de cauză, cel puțin nu pe fond. Bărbatul a spus atunci că „în timpul orei de economie la care s-au petrecut respectivele evenimente au participat și alți elevi din clasă, dar numai trei elevi au fost sancționați, ceea ce nu mi se pare normal. (…). Nici dacă un elev ar fi tăiat capul unui cadru didactic, nu ar fi trebuit să fie exclus, așa cum prevede Regulamentul disciplinar al liceului în momentul actual”, ne-a declarat atunci Adrian Schinește, tatăl lui Marius S. care este și antrenor la clubul de fotbal Prosport Focșani.
    La momentul respectiv, directorul Liceului cu Program Sportiv Focșani, Mihai Petruț ne-a spus că măsurile luate de Consiliul Profesoral au fost în conformitate cu regulamentul disciplinar. „Cei trei elevi exmatriculați au avut un comportament total neadecvat față de profesoara de economie. De fapt, elevii au și recunoscut ceea ce au făcut, iar Consiliul a decis să nu mai facă parte din liceul nostru. Toți elevii din clasa a XI-a B au avut nota scăzută la purtare”, ne-a declarat directorul Mihai Petruț. Acesta a mai precizat că nu vrea să fie pusă instituția într-o postură nefavorabilă. Tot Mihai Petruț ne-a spus că profesoara agresată nu vrea să comenteze ceea ce s-a întâmplat, fiind foarte afectată de incidentul de la clasă.
    Tot atunci, Ionel Agrigoroaiei, directorul adjunct al Liceului cu Program Sportiv Focșani, ne-a spus că este „negru de supărare”. „Pe 5 noiembrie, când s-au întâmplat aceste grave abateri de disciplină în cadrul instituției noastre, tocmai aveam un control de la București. Peste patru zile, membrii Consiliului Profesoral s-au întâlnit în cadrul unei ședințe pentru a stabili soarta celor trei elevi. A fost decisă exmatricularea și părinții aveau termen de cinci zile pentru a contesta decizia luată. Doar părinții a doi elevi au venit la școală și au declarat că la incidente au participat mai mulți elevi din clasă și că măsură luată, cea a exmatriculării, este prea dură. Așa ceva nu trebuia să se întâmple în instituția noastră de învățământ, și, sincer să fiu, sunt negru de supărare. În cei 23 de ani de existență ai LPS Focșani nu s-a întâmplat vreodată să fie asemenea acte grave de indisciplină. În instanță vom prezenta procesele verbale, dar avem și dovezi video în care se vede clar ceea ce fac cei trei elevi și cum unul dintre ei o amenință pe profesoară să-i modifice nota din catalog din 3 în 8. Este inadmisibl ceea ce s-a petrecut. Liceul nostru este recunoscut în Vrancea și nu numai prin munca care se depune la antrenamente și în competiții, dar și prin rezultatele obținute, iar ceea ce au făcut acești trei foști elevi este de neacceptat”, ne-a declarat în decembrie anul trecut, Ionel Agrigoroaiei, directorul adjunct al Liceului cu Program Sportiv Focșani.

   
   

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?