Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Elevii chiulangii îşi lasă părinţii fără alocaţie de susţinere a familiei


   Elevii sărmani, care au acumulat multe absențe nemotivate în primul semestru al anului școlar 2012-2013, vor pierde alocația de susținere a familiei, ce se acordă în fiecare an școlar. Chiar în această perioadă, în școli se lucrează intens la realizarea unei situații cu elevii beneficiari de alocație care au acumulat absențe foarte multe.
   Potrivit legislației în vigoare, elevii care au acumulat până în 19 absențe vor rămâne fără 20% din alocație, cei care au strâns 20 de absențe nemotivate vor rămâne doar cu jumătate din alocație. Elevilor fără drag de școală, care au mai mult de 20 de absențe nemotivate, le va fi suspendată alocația în totalitate. Lista elevilor cu absențe, din cadrul fiecărei unități de învățământ din județ, va fi transmisă la Inspectoratul Åžcolar. La rândul său, Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea va înainta această situație Agenției Județene pentru Prestații Sociale, care va suspenda, potrivit legislației în vigoare, drepturile bănești aferente alocației de susținere a familiei.
   Grav este faptul că în multe cazuri, elevii acumulează foarte multe absențe deși această alocație de susținere este singura sursă sigură de venit a familiei lor. „În această perioadă, unitățile de învățământ identifică elevii cu absențe care nu vor mai beneficia de alocația de sprijin. Această situație ne va fi transmisă nouă și comunicată ulterior Agenției de Prestații Sociale pentru punerea ei în aplicare, conform legislației în vigoare”, a declarat Luminița Balaban, inspector școlar general adjunct.
   Cuantumul alocației pentru susținerea familiei diferă în funcție de venitul lunar net pe membru de familie, dar și de structura familiei. Astfel, pentru familiile ale căror venituri sunt de maximum 200 de lei/lună, alocația de sprijin este de 30 de lei în cazul în care în îngrijire este un copil, 60 de lei pentru doi copii, 90 de lei pentru trei copii aflați în susținere și de 120 de lei pentru patru sau mai mulți copii. Pentru familia monoparentală cu venituri de până la 200 de lei/lună, alocația de sprijin va fi de 50 de lei pentru un singur copil aflat în întreținere, 100 de lei pentru doi copii, 150 de lei pentru trei copii și 200 de lei pentru familiile monoparentale cu patru sau mai mulți copii.
   În cazul familiilor cu venituri lunare nete cuprinse între 210 și 370 de lei, alocația de sprijin este de 25 de lei pentru un copil, 50 de lei pentru doi copii, 75 de lei pentru trei copii și 100 de lei pentru patru copii aflați în îngrijire. Familiile monoparentale cu venituri cuprinse între 201 și 370 de lei primesc alocații cuprinse între 45 de lei pentru familiile cu un copil și 180 de lei pentru familiile cu patru sau mai mulți copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?