FOTO! Activitate preventivă pe linia consumului de droguri și educație rutieră, în cadrul proiectului Școala de vară – „Ne bucurăm de copilărie”

0
322

În perioada 11 iunie – 5 septembrie 2022, copiii din întreaga țară se află în vacanța de vară, iar pentru Poliția Română siguranța lor reprezintă o prioritate.
Vacanța de vară este perioada în care copiii merg în excursii la mare și munte, în tabere pline de aventură și își petrec multe ore în aer liber, căutând aspecte de noutate, anturaje care să vină în sprijinul nevoii de socializare.
În acest context, polițiștii Biroului Siguranța Școlară și cei ai Serviciului Rutier Vrancea au desfășurat, astăzi, 23 iunie a.c., o activitate informativ – preventivă la Școala Gimnazială ,,Emil Atanasiu” din comuna Garoafa, în cadrul proiectului Școala de vară – ,,Ne bucurăm de copilărie”.
La activitate au participat aproximativ 40 de tineri din cadrul mai multor unități de învățământ (inclusiv licee), cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani și 10 cadre didactice.
Obiectivul principal al proiectului îl constituie favorizarea accesului copiilor la educația non-formală și informală de calitate, alternative la educația școlară, prin crearea unui mediu stimulativ pentru dezvoltarea aptitudinilor personale.
Polițiștii de la siguranța școlară și colegii de la rutieră au desfășurat activități cu elevii, le-au reamintit recomandările pe linie de prevenire a violenței, a bullyingului, modalitățile de aplanare a conflictelor spontane și cauzele care pot produce anumite evenimente nedorite.
Având în vedere poziționarea școlii la DN2 E85, a fost desfășurat și un exercițiu demonstrativ privind traversarea corectă a străzii, fiind scoasă în evidență importanța respectării regulilor de circulație.

De asemenea, polițiștii au stat de vorbă cu tinerii și cu privire la consumul de droguri și traficul acestora, evidențiind consecințele penale și cele din plan fizic și psihic pe care le au.
De la cele mai mici vârste, este bine să fim alături de copil, să fim deschiși, sinceri, să-i încurajăm succesul și să îl sprijinim; să-i oferim iubire și afecțiune, dar în același timp să existe un cadru foarte bine determinat, în care regulile să fie exact stabilite, precum și consecințele încălcării acestora.

Comunicat IPJ Vrancea, 23 iunie 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here