Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO și GALERIE FOTO: ”La Ana Mică” Focșani, partener și sponsor oficial într-un proiect național – Redescoperirea Oinei!

  • Se află în pregătire în Vrancea, ”Cupa Satelor la Oină”, pentru care sunt așteptate până la 15 iunie înscrieri de la primăriile și școlile din județ

La Ana Mică”, de la articole pentru copii, la cele pentru evenimente, broderie și uniforme școlare, la articole pentru sportul Național – Oina!

Firma ”La Ana Mică” – manager Raluca Ion, a fost înființată de Bobotează, în 2016. Inițial am deschis un magazin cu articole pentru copii. După un timp, din cauza cerințelor, ne-am reprofilat cu articole pentru evenimente – nunți, botezuri și petreceri particulare, făcând aranjamente florale, aranjamente baloane, flori, buchete etc. Creșterea cerințelor pentru trusourile de botez personalizate ne-a determinat să introducem o nouă nișă în activitatea noastră – BRODERIA.

Prin broderie, ne-am apucat să facem uniforme școlare, având un contract cu Școala „Ion Basgan” din Focșani. Cu această ocazie, vreau să-i mulțumesc doamnei directoare Dima pentru suport și încrederea acordată.

Cea mai frumoasă provocare pe care am avut-o, a fost abordarea din partea Federației Române de Oină, printr-o discuție cu domnul referent de specialitate Daniel Nistor Froni, care m-a sunat într-o miercuri spunându-mi că domnul președinte al Federației, Nicolae Dobre, mă așteaptă luni cu mostrele de bastoane. A fost o provocare extremă deoarece noi nu aveam strungul pentru prelucrarea bastoanelor. Aveam doar lemnul! De aceea, a trebuit să dăm comandă pentru strung care a venit fix sâmbătă. Sub presiune maximă am reușit să facem bastoanele cu care am ajuns luni la Constanța și i le-am prezentat domnului președinte al Federației Române de Oină. După ce s-au făcut modificările cerute de Federație pentru baston și am prezentat filmulețul despre confecționarea bastonului, realizat de ”La Ana Mică”, am început colaborarea devenind producători oficiali și parteneri ai F.R.O. Într-o emisiune la AS.ro, domnul președinte Nicolae Dobre a și spus că: ”Bastonul acesta regulamentar este făcut de o fată de la Focșani, ”La Ana Mică” se numește firma, Ana Mică este o fată foarte ambițioasă… Are în probe și mingi”.

La Ana Mică”, partener și sponsor oficial la evenimente naționale!

La Medgidia, la evenimentul DAPYX, ”La Ana Mică” împreună cu Asociația Română a Sporturilor Tradiționale, afiliată la Federația Română de Oină, am avut ocazia ca persoane din alte țări să facă poze cu bastoanele noastre. Am avut privilegiul de-a mă afla pe arena „Arcul de Triumf” din Capitală în ziua de 7 mai când s-au desfășurat cele două competiții consacrate – „Cupa Regelui”și „Cupa Reginei” – organizate de Federația Română de Oină, aflate sub Înaltul Patronaj al Casei Majestății Sale.

Este de știut că acest sport reprezintă identitatea românească. Recunoașterea acestui sport ca fiind disciplină remarcabilă națională, m-a sugestionat și îndemnat fie din perspectiva realizatorului de bastoane sau mingi de oină, fie din ipostaza de sponsor oficial, să-mi aduc partea mea de contribuție la momentul marcării noului sezon competițional, recunoscut sub denumirea „Cupa Regelui”&”Cupa Reginei”.

Ziua de 1 Iunie a fost marcată de Federația Română de Oină cu un meci demonstrativ, între Hoina Craiova și CSM Oltenița, care a avut loc pe stadionul Rapid din București. După meci, copiii care au venit la eveniment au fost inițiați în jocul de oină, iar Federația le-a oferit acestora ca și domnului Daniel Nicolae, președintele CS Rapid, bastoane de oină produse de ”La Ana Mică”.

Am participat, din ipostaza de partener și sponsor oficial, la Campionatul Național de Oină, Seniori, ediția 2022, care a avut loc la Târgul Lăpuș 5-6 iunie 2022, din județul Maramureș, unde ”La Ana Mică” a fost printre organizatori. A fost un foarte bun prilej pentru a învăța despre modul de organizare și desfășurare a unui asemenea eveniment.

Cupa Satelor la Oină, în pregătire și în Vrancea!

Entuziasmul de care au dat dovadă maramureșenii, ca și toți cei veniți din toată țara pe durata campionatului de oină, m-a determinat să contribui, alături de oficialitățile județene și municipale, de Inspectoratul Școlar Vrancea și de alte entități cu profil sportiv, la crearea la nivel județean a unei competiții pentru promovarea sportul național, pornind de la Programul inițiat de Ministerul Agriculturii în parteneriat cu Federația Română de Oină, „Cupa satelor la oină”. Sunt invitați la această manifestare sportivă toți cei care pot contribui la buna desfășurare a competiției. Primăriile și școlile din județ sunt așteptate – termen limită 15 iunie – să se înscrie la ”Cupa Satelor la Oină”, eveniment sportiv care ne propunem să se desfășoare în perioada iunie – septembrie, la Focșani. Este un proiect prin care ”La Ana Mică” își dorește să fie redescoperită oina, sport care în Vrancea a avut o tradiție care s-a pierdut.

Înscrierile pot fi făcute la adresa de email oinalasate@yahoo.com – am atașat textului Invitația de înscriere de la Ministerul Agriculturii și formularul de înscriere. Pentru detalii, cei interesați se pot adresa la ”La Ana Mică”, Raluca Ion, telefon 0727 512 758 și la Prof. Dr. în Oină Văduva Cristian din Galicea Mare, jud. Dolj, telefon 0723 000 918.

Trebuie să demonstrăm că suntem români și, nu în ultim rând, că suntem Fiii Vrâncioaiei prin recunoștință și manifestări naționale! Vrancea, alături de alte zone ale României, trebuie să demonstreze că alcătuiesc un tot unitar și că păstrarea și continuarea tradițiilor este una dintre preocupările noastre.

Oina este motivul nostru de-a fi demni, dornici de performanță și de izbânde! Atât din partea mea ca antreprenor cât și a unei tinere care dorește să educe frumos și sănătos copiii pe care îi are, cât și din perspectiva unei românce autentice din ținutul Vrancei, vă lansez tuturor invitația de a susține sportul nostru național, oina, precum și celelalte valori naționale care constituie rădăcinile noastre ca națiune!

Și pentru că nimic nu este întâmplător, reiterez și din direcția mea dictonul oinei, în care cred: „Pentru gloria sportului românesc, înainte!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?