Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Viteze mult peste limitele legale, înregistrate pe drumurile din Vrancea

VITEZA CONDUCE LA ACCIDENTE!

Viteza este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, soldate cu persoane decedate şi rănite grav.

În primele cinci luni ale acestui an, la nivelul județului Vrancea au fost înregistrate 3 accidente rutiere cauzate de viteză neadaptată, soldate cu victime, în urma cărora 2 persoane și-au pierdut viața iar 3 au fost rănite grav.

Zilnic, poliţiştii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Vrancea, împreună cu poliţişti rutieri din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, acționează pentru depistarea şi tragerea la răspundere a celor care comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, în special a celor care conduc cu viteză neregulamentară.

Scopul activităţilor desfăşurate este acela de a reduce numărul accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto.

Ieri, 7 iunie a.c., poliţiştii au utilizat 6 aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor şi au constatat 34 de contravenţii pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 11 permise de conducere, dintre care 9 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h şi 2 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 70 km/h.

Conducătorii auto care au depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Pentru depășirea vitezei cu mai mult de 70 de kilometri se atrage suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 120 de zile.

Astfel, în localitatea Popești, aparatul radar a înregistrat un autoturism care rula cu viteza de 157 km/h în zona de limitare 50 km/h, iar în afara localității Dumbrăveni, un auto care rula cu viteza de 173 km/h, în zona de limitare 70 km/h.

Pentru neregulile tehnnice constatate, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare pentru vehicule.

Respectați limita de viteză legală! Cu cât viteza cu care rulați este mai mare, cu atât timpul de reacție va fi mai lent și va fi foarte greu să preveniți un accident rutier!

Sursa text și foto: Biroul de presă al IPJ Vrancea, 8 iunie 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?