Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Un focșănean a luat 3 mii de lei din gestiunea firmei; acum trebuie să muncească la Adăpostul de câini sau la Căminul pentru vârstnici

A luat din gestiunea firmei pentru care lucra suma de 3.000, pentru a-și acoperi o datorie, însă acum are de plătit mai mult decât suma în sine. A pățit-o un focșănean, care după câteva luni de când fusese angajat ca gestionar la o societate, a decis în primăvara anului trecut să își însușească din banii încasați de la un client. Fapta a fost descoperită rapid, după ce clientul respectiv a început să pună întrebări cu privire la blocarea contului, în condițiile în care se știa la zi cu plățile. Ulterior, angajatorul focșăneanului a realizat ceea ce se întâmplase și, luat la întrebări, bărbatul a recunoscut că sustrăsese suma respectivă pentru a-și plăti o datorie personală. 

Acum, focșăneanul a fost condamnat, ceea ce înseamnă o pată în cazier, fiind totodată obligat și să achite paguba produsă: „(…) condamnă pe  inculpatul (…) la o pedeapsă de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare (…) suspendă sub supraveghere executarea pedepsei cu închisoarea, pe durata termenului de încercare de 2 ani, (…) pe durata termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată pe o perioadă de 60 zile la una dintre următoarele entităţi din comunitate – Primăria Focșani – Adăpostul de câini  sau Primăria Focșani – Căminul de persoane vârstnice (entitatea şi tipul de activitate va fi decis de către consilierul de probaţiune). (…) admite acţiunea civilă intentată de partea civilă (…) şi obligă inculpatul la despăgubiri civile către partea civilă, în valoare de 3.000 lei reprezentând daune materiale. (…) obligă inculpatul la plata sumei de 350 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care 200 lei cheltuieli judiciare din cursul urmăririi penale). Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?