Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Amendă pentru medicul curant, în cazul femeii care a murit după ce a fost plimbată între spitale

Prefectul Nicușor Halici: „Direcția de Sănătate Publică Vrancea a finalizat verificările efectuate în ceea ce privește cazul pacientei transportate succesiv între Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani și Spitalul Municipal Adjud.

Pacienta s-a prezentat pe 3 mai la Spitalul Municipal Adjud în vederea internării în secția de recuperare, conform unei programări prealabile. Conform procedurii, aici a fost testată pentru infecția SARS-CoV-2, iar rezultatul a fost pozitiv, motiv pentru care a fost trimisă cu bilet de trimitere la Spitalul Județean Focșani, având în vedere și multiplele comorbidități. Ulterior, la Spitalul Județean a fost testată și consultată în aceeași zi, însă consultul clinic nu a evidențiat semne și simptome pentru infecția COVID-19, astfel că a fost retrimisă în vederea internării la Adjud. La Spitalul Adjud a fost retestată, iar rezultatul a fost din nou pozitiv, motiv pentru care a fost internată în Secția de infecțioase, cu diagnosticul de „infecție COVID-19 formă medie/ ușoară”, rezultatul testării RT-PCR pozitiv fiind eliberat în data de 4 mai. În aceeași zi au continuat investigațiile medicale, rezultatul CT evidențiind absența imaginilor sugestive de afectare pulmonară.

Pacienta a decedat în data de 7 mai, iar la solicitarea familiei va fi efectuată necropsia, urmând a fi stabilite cauzele decesului. Personal, îmi exprim regretele pentru pierderea suferită de familie și asigur că vor fi făcute toate demersurile necesare pentru a face lumină în acest caz. Echipa de control a dispus aplicarea unei amenzi contravenționale medicului curant, iar în acest moment la nivelul Spitalului Județean Focșani se derulează o anchetă administrativă. În funcție de rezultat se va stabili dacă vor fi sesizate Consiliul de etică și Colegiul Medicilor.”

 

sursă text și foto: Facebook Instituția Prefectului Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?