Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO! Lucrări pe drumul național 2L Soveja-Lepșa

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a postat un video cu „Lucrări în cadrul proiectului de modernizare a DN 2L, Soveja – Lepșa, județul Vrancea. În imagini, execuție variantă provizorie de circulație la km 75, Lepșa. Antreprenor – asocierea SC LEMACONS SRL – CITADINA 98 SA – TRAMECO SA”.

Lucrările de reabilitare a drumului DN 2L între Soveja și Lepșa au demarat, la începutul lunii aprilie, pe două porțiuni din cele două localități. Prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici, a participat la predarea amplasamentului către constructor și a discutat în Soveja și Tulnici cu primarii Aurel Boțu și Ionuț Filimon, dar și cu reprezentanții instituțiilor implicate în derularea proiectului. În prima etapă vor fi efectuate lucrări pe două porțiuni de peste cinci kilometri. Peste un kilometru se va realiza la Soveja și încă patru kilometri la Lepșa, unde vor fi construite și două poduri, peste Lepșa și peste Lepșuleț. În a doua etapă vor fi realizate lucrările la tronsonul de mijloc, cu 10 kilometri în zona de pădure, de serpentine. Este cea mai dificilă porțiune a drumului. Aceasta se află în faza de realizare a proiectării deoarece presupune lucrări complexe pentru protecția și stabilizarea unor versanți.

Inițial, proiectul prevedea lucrările masive de consolidări însă necesarul de exproprieri ar fi dus la costuri mult prea mari și un timp de execuție mult prea mare. „Lucrarea este foarte complicată, de aceea trebuie să gândim de cinci ori și să facem o dată”, a explicat proiectantul lucrării. Structura drumului va fi formată din balast, piatră spartă, două straturi de asfalt, cu sistem de drenaj pentru colectarea apelor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?