Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

„Trebuie să dăm un motiv diasporei să revină acasă”. Aviz de legalitate pentru investiții în valoare de aproape 81 milioane lei, la Vulturu

Prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici, a anunțat că a emis aviz de legalitate pentru o serie de hotărâri adoptate de Consiliul Local al comunei Vulturu, care vor dezvolta localitatea și vor aduce  comunitatea la standarde europene. Obiectivele de investiții au o valoare totală de 80.960.199,63 lei.

„Am emis aviz de legalitate pentru o serie de hotărâri adoptate de Consiliul Local al comunei Vulturu, care vor dezvolta localitatea și vor aduce  comunitatea la standarde europene. Este vorba despre proiectul pentru aprobarea Studiului de fezabilitate, actualizat, pentru obiectivul de investiție „Înființare sistem de canalizare în satele Vulturu, Boțârlău și Vadu – Roșca” – etapa II, proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici, actualizați, pentru obiectivul de investiție „Înființare rețea alimentare cu apă potabilă în satul Vadu Roșca”, precum și cel privind aprobarea DALI, actualizată, și a indicatorilor tehnico-economici, actualizați, pentru obiectivul de investiții „Modernizare drumuri de interes local în comuna Vulturu”, care urmează a fi incluse în Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Obiectivele de investiții au o valoare totală de 80.960.199,63 lei. Am venit să pun umărul la dezvoltarea comunităților locale din Vrancea, acesta este unul dintre obiectivele mele principale. Trebuie să contribuim cu toții la evoluția în bine a localităților din județ și, mai ales, să dăm un motiv diasporei să revină aici, acasă”, a precizat prefectul Nicușor Halici. 

De reținut că autoritățile locale din comuna Vulturu au derulat deja o etapă a proiectului „Înființare sistem de canalizare în satele Vulturu, Hîngulești și Maluri“.Valoarea lucrărilor a fost de peste 12 milioane de lei, fiind realizată o rețea de colectare ape uzate realizată pe o lungime totală de 16.437.69 ml (Vulturu: 6948.5 ml, Hângulești: 5977 ml și Maluri: 3512.19 ml). Au fost amplasate 370 cămine de vizitare (Vulturu: 164 buc, Hângulești: 123 buc, și Maluri: 83 buc), dar și 34 cămine de spălare (Vulturu: 18 buc, Hângulești: 10 buc, și Maluri: 6 buc). Totodată, au fost amplasate 908 cămine de racord (Vulturu: 330 buc, Hângulești: 378 buc, și Maluri: 200 buc), dar și 7 stații de pompare ape uzate (Vulturu: 3 buc, Hângulești: 1 buc, și Maluri: 3 buc).

În cadrul proiectului „Asfaltare drumuri de interes local în comuna Vulturu“ vor fi asfaltați 7 kilometri de drumuri locale, în satele Boțîrlău, Vulturu, Hîngulești și Maluri. Lucrările constau în balastare, realizarea de șanțuri pentru colectarea apelor pluviale și asfaltarea acestor drumuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?