Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Adjudenii, consultați privind construirea unei creșe mari în municipiu

Primăria Municipiului Adjud a lansat în dezbatere publică spre consultare propunerile preliminare Plan Urbanistic de Detaliu – Construire creșă mare – Municipiul Adjud. Publicul este invitat să transmită observații și propuneri privind intenția de elaborare a ”Planului Urbanistic de Detaliu – Construire Creșă Mare, Municipiul Adjud, Județul Vrancea, T7, P16, nr. Cadastral 59146”, inițiator UAT Municipiul Adjud“, până pe data de 23 mai 2022, între orele 12:00 – 16:00, luni – joi, și 12:00 – 13:30, vineri.

Observațiile pot fi transmise pe email, la urbanism@primariaadjud.ro, pot fi depuse direct la Registratura Generală a instituției sau pot fi transmise prin corespondența fizică la adresa str. Stadionului nr. 2, Adjud, Vrancea, 625100.

Vă reamintim că la sfârșitul lunii noiembrie 2021, Consiliul Local al Municipiului Adjud a aprobat în ședință extraordinară de îndată acceptarea donației familiei fostului director al Direcției Silvice Vrancea, Gică Duță, respectiv o suprafață de teren de 7.464 metri pătrați, pe care va fi construită creșa mai sus amintită. „Vom avea creșă la Adjud! Consiliul Local al Municipiului Adjud a votat astăzi, în ședință extraordinară, acceptarea ofertei de donație imobiliară având ca obiect 2 terenuri în suprafață totală de 7.464 mp în scopul includerii în domeniul public al UAT Adjud și al predării amplasamentului, pe perioada construirii creșei, către Compania Națională de Investiții. Investitorul a acceptat condițiile impuse de către Consiliul Local și și-a asumat, inclusiv în textul hotărârii de consiliu, ca după preluarea celor două terenuri de către UAT Adjud, să-și mențină obligațiile referitoare la asigurarea utilităților. Astfel, infrastructura tehnico-edilitară–electricitate și apă/canal – vor rămâne în sarcina dezvoltatorului, imobilele terenuri ce constituie obiectul donației vor deveni bunuri de uz și interes public. Proiectul de hotărâre privind acceptarea donației a fost votat cu unanimitate de voturi de toți consilierii prezenți la ședință (11 consilieri PNL și 4 consilieri PSD)”, a precizat atunci primarul Municipiului Adjud, Florin Nechifor. 

Creșa pe care municipalitatea o va construi cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) va avea 11 grupe de copii cu tot ceea ce este necesar pentru desfăşurarea activităţilor educaţionale pentru un număr de maxim 110 copii cu vârsta sub 3 ani. Inițial, municipalitatea a intenționat să construiască această creșă chiar în centrul orașului, în vecinătatea Colegiului „Gh. Balş“, însă acel teren se află într-un litigiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?