Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

FOTO: Micuța balerină Alexia Vasilescu are nevoie de noi! La numai 9 ani, i-a fost descoperită și extirpată o tumoră ovariană, iar acum trebuie să ajungă în Franța

Mirela Daniela Vasilescu, o mămică din Focșani, nu va uita prea curând Crăciunul anului 2021, când Alexia, fetița cea mică a familiei, s-a plâns că o doare burtica, iar a doua zi a fost nevoită să meargă de urgență la spital. Dacă primele analize au arătat că fetița are apendicită acută, după operație, medicii i-au spus mamei că Alexiei i-a fost descoperită și extirpată o tumoră malignă de ovar stâng de 13 centimetri. „Alexia are 9 ani și până anul trecut de Crăciun nu am avut probleme cu ea care să mă ducă cu gândul că ar avea o tumoră. Am mers cu ea la analizele de sânge obligatorii; de la vârsta de 4 ani și jumătate a făcut balet, deci, este un copil foarte vesel, jucăuș, energic, vorbăreț și iubitor. De Crăciun a spus că o doare burtica. A doua zi a făcut febră și avea dureri intense de burtă, a început să vomite și am ajuns cu ea la Urgențe, la Focșani. La Urgențe, după analize și după control, ar fi reieșit că este o apendicită dată în peritonită și, pe 27 decembrie, a intrat în operație, tot la Focșani. Când a ieșit doamna doctor din sala de operație, mi-a spus că, de fapt, era o tumoră pe ovar, și că burtica ei era plină de puroi și de sânge. Odată cu tumora, i-a extirpat și ovarul. Am trimis probele la Laboratorul de Anatomie Patologică și a reieșit că este o tumoră juvenilă. Doar 5% din aceste tumori sunt de genul acesta și sunt maligne‟, spune Daniela Vasilescu, mama Alexiei.

O nouă operație, o sumă de bani pe care familia nu o are!

După operație, Alexia se simte bine, râde și se joacă din nou la fel de energic ca înainte, doar că analizele medicale încă nu sunt bune. În prezent, Alexia urmează un tratament și este sub observația medicilor pentru că i-au fost descoperite pe glanda tiroidă mici noduli. „Intenția noastră este să ajungem cu ea pentru investigații și tratament în Franța, la Spitalul «Goustave Roussy», un spital specializat în tratarea copiilor și adolescenților oncologici. Tratamentul în Franța va dura între 4 și 6 luni și costă în jur de 130.000 de euro, o sumă imposibil de suportat pentru noi. Astfel, am inițiat demersurile necesare decontării sumei necesare de către Casa de Asigurări de Sănătate, și așteptăm definitivarea dosarului. Nu știm încă un termen de aprobare al dosarului, dacă suma va fi decontată total, parțial sau dosarul va fi respins‟, spune Daniela Vasilescu.

Din punct de vedere financiar, familia Vasilescu a reușit să suporte costurile analizelor și deplasărilor la medicii din București. Pentru cei 130.000 de euro pe care ar trebui să-i achite la spitalul din Franța, familia cere însă ajutorul semenilor. „Avem nădejdea că nu vom întâmpina multe obstacole și costul tratamentului va fi decontat de statul român. Chiar și așa, pentru această perioadă lungă vom avea nevoie de o sumă considerabilă ca să acoperim costurile de cazare, transport și alte cheltuieli neprevăzute. Vă scriem pentru că altfel nu știm cum am putea găsi ajutor, decât împărtășindu-vă tuturor problema noastră, totodată și speranța că Alexia va ajunge pe mâini bune și va primi tratamentul de care are nevoie. Cine dorește, poate contribui prin donații în conturile: RO90BRDE400SV42357124000- lei sau RO25BRDE400SV42367154000- euro. Titular cont: Vasilescu Mirela Daniela

Mulțumim din suflet! Dumnezeu să vă răsplătească!‟, mai spune Daniela Vasilescu.

Din puținul fiecăruia, o putem ajuta pe Alexia Vasilescu să ajungă în Franța și să beneficieze de o nouă șansă la viață!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?