Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Haină nouă pentru ziua de Paști

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, în perioada premergătoare marii sărbători a Învierii Domnului, Protoieria Focșani II a inițiat Proiectul social-filantropic intitulat Haină nouă pentru ziua de Paști.

Cu sprijinul financiar al Protoieriei Focșani II, al Asociației „Proiectele Pandorei”, al părintelui Gârneață Lucian, de la Parohia Jiliște, comuna Slobozia Ciorăști, și al parohiilor „Vovidenia”-Tăbăcari, „Tuturor Sfinților”, Golești I, Neculele, Petreanu, Oreavu și Bizighești, precum și prin implicarea doamnelor din Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, a fost adusă în actualitate o veche tradiție românească. Pentru a spori bucuria celor care, copii fiind, nu pot pătrunde profunzimea unor evenimente precum Nașterea sau Învierea Domnului, înaintașii noștri au găsit de cuviință să ofere daruri cu valoare de simbol. Astfel, înnoirea lumii prin Jertfa Mântuitorului și primenirea spirituală a omului prin credința în Învierea lui Hristos sunt sugerate, pentru cei mici, prin haina nouă îmbrăcată în ziua de Paști.

Suma de 20.000 lei, pusă la dispoziție de cei amintiți mai sus, a fost folosită de către doamnele din Asociația Femeilor Ortodoxe, care au desemnat și însoțit la cumpărături copii din parohiile acestei protoierii. Copiii aleși sunt dintre cei care, în mod obișnuit, sunt prezenți la slujbele din duminici și sărbători. Pentru ei au fost procurate acele articole de îmbrăcăminte potrivite atât cu vârsta și educația lor, cât și cu locurile în care acestea ar putea fi purtate, adică biserica și școala. În cele câteva ore petrecute împreună la cumpărături, s-a vorbit, s-a glumit și s-au legat prietenii. Fiecare dintre participanții la acest demers a oferit și a primit deopotrivă. Unii au primit ceva din entuziasmul, energia și frumusețea tinereții, alții au primit semnele prețuirii și purtării de grijă.

Participanții la acest proiect s-au întâlnit marți, 19 aprilie 2022, la sediul Protoieriei Focșani II, unde au fost reamintite evenimentele din Săptămâna Sfintelor Pătimiri, iar copiii au primit dulciuri și cărți de rugăciuni. Putem concluziona că beneficiarii acestui proiect au fost comunitățile noastre parohiale, care se vor bucura la slujba de Paști de prezența unor copii și tineri inteligenți și frumoși, și noi, cei care vom rămâne în inima lor ca o frumoasă amintire.

Pr. protopop Oscar Frunză, Protoieria Focșani II

Mai multe IMAGINI pe – https://bit.ly/3LgXlNG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?