Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Antrenorul Lazăr, penelist cu Grindă-n suflet, va conduce Școala „Anghel Saligny” din Focșani

Mircea Lazăr, un nume cunoscut în ultimii doi ani pentru cât a muncit pe brânci ca să prindă un post, cât de mic, pe undeva, a reușit într-un final să își vadă visul cu ochii. Dânsul e soțul Janinei Lazăr, fostă șefă adjunctă la DSP Vrancea, și ea, ca și el, zeloasă penelistă, ambii mitingiști sub flacăra galbenă, indiferent de Covid, de restricții impuse altora, nu lor, care erau, fără doar și poate, la putere. 

Cum ziceam, domnul Lazăr a reușit să prindă din zbor dragostea pentru PNL și Ion „Grindă” Ștefan, căruia i-a făcut – și încă îi mai face – campanie și îi acordă sprijin după puteri. Domnul Lazăr nu s-a mulțumit cu cât i s-a dat, acum vrea să facă „performanță” managerială la una dintre școlile din municipiul Focșani. Domnul tocmai ce a trecut cu bine – și cu mari emoții, punem pariu, de concursul organizat pentru ocuparea funcției de director la Școala Gimnazială „Anghel Saligny” (nr. 5) Focșani, așa că de acum urmează ce e mai bun. Pentru dumnealui, firește.

A fost cu siguranță un examen extrem de greu, încheiat luna trecută cu un rezultat de excepție pentru domnul Lazăr – 7.60 la scris și 9.20 la interviu. Interviul posibil să îi fi dat ceva emoții, dat fiind că din comisia de evaluare, conform hotărârii votate de majoritarii PNL din Consiliul Local Focșani, a fost desemnată să facă parte, ca reprezentant din partea municipalității, colega de partid a domnului Lazăr: Livia Silvia Marcu. Ei, domnul Lazăr a aflat că e fericitul câștigător al postului de director cu doar câteva zile înainte de a împlini 42 de ani. O carieră de succes, ce să mai…

Aceasta după ce abia reușise să se impună, tot politic, președinte al secției de fotbal din cadrul CSM Focșani, de unde aparent nu va pleca, pentru că le poate face pe toate. Dacă probabil l-ai întreba, săracul domnul Lazăr nici nu ar mai ști exact să spună pe unde a lucrat în ultimii ani. La începutul anului 2021 a intrat pe un geam uitat deschis în Primăria Pantelimon, ca inspector clasa 1, declarând că în 2020 a încasat două salarii: de la Școala „Anghel Saligny”, ca profesor, 44.025 lei, și de la CSM Focșani, ca antrenor, 20.316 lei. Adică practic aceleași instituții unde e și acum. Dar deh, nu avea suficientă vizibilitate. Și nici funcție. Numai că în martie 2021, la nici două luni distanță de momentul în care Mircea Lazăr își completa declarația de inspector la București, soția sa, medic epidemiolog șef la Direcția de Sănătate Publică Vrancea, a completat propria declarație de avere, iar ceva a fost cu minus. Astfel, doamna nota doar salariul încasat de soțul său ca profesor – 40.121 lei. O fi vreun adevăr pe undeva. 

Într-adevăr, în aprilie 2020, doamna scrie că soțul a luat pe anul anterior, adică 2019, și 44.025 lei de la CSM Focșani. Ei, în 2020, când și-a completat și semnat declarația de avere ca un aspirant la o funcție de consilier local pe listele PNL în Consiliul Local Focșani, domnul Lazăr scria că, în anul precedent – adică 2020, încasase salarii doar de la Școala „Anghel Saligny”, respectiv un total de 44.025 lei. Salariul de antrenor la CSM Focșani îl trecuse la venituri din alte surse: 20.316 lei. 

Întorcându-ne în timp, în februarie 2021 Mircea Lazăr ateriza la Consilul Județean Vrancea, ca nuca în perete: pe un post la Serviciul Achiziţii. La Consiliul Județean nu știm ce să spunem că a declarat, dat fiind că a avut declarațiile anonimizate la cerere. Cert este că, în tot timpul în care a încasat salariu ca specialist în achiziții publice, de ce să nu recunoaștem, și-a făcut treaba ca la carte. Dacă a-și face treaba ca la carte însemna să piardă timpul pe Facebook și să dea share postărilor instituției sau diverselor personaje politice. Aia e, atât a putut citi din carte despre a-ți face treaba. În rest, cu siguranță că CJ Vrancea a regretat enorm că un asemenea specialist le-a fugit pe stadion. Unde? Cum unde? La CSM Focșani, secția fotbal. Din tribună altfel se văd și se fac lucrurile, iar în plus comportamentul pe stadion este, cu adevărat, ceva care i se potrivește mănușă domnului Lazăr. 

Bine, asta nu a însemnat că domnul Lazăr s-a oprit din a mai lua lumină de la Ion „Grindă” Ștefan, după ce cel mai priceput ministru din întreg universul a fugit din PNL pentru a-și forma o filială dreaptă, cu forță, din resturi politice. Măcar domnul Lazăr nu uită cine îi este binefăcătorul care l-a strecurat pe ușa de unde a apucat cu două mâini funcțiile publice. Altfel, vorba aceea, nu mai putea spera într-o victorie – după cum se poate vedea relația apropiată încă, am putea spune caldă, cu „Grindă”. Măcar domnul Lazăr e asumat, nu își ascunde opțiunile. Deci, ca să recapitulăm. Domnul Lazăr nu a reușit, ani de zile, să intre pe bune pe vreun post. Ei, căile i s-au deschis subit, domnul a reușit să tocească intens și a acumulat informații vitale pentru a trece cu bine de examenul pentru postul de, atenție, director de școală! 

Triste vremuri mai trăim…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?