Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

FOTO: Oferta educațională a Colegiului Național Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani

Pe 13 aprilie 2022, Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani, una dintre cele mai vechi școli de profil din țară, a organizat Ziua Porților Deschise. PEDA și-a deschis porțile pentru potențialii viitori liceeni pentru a descoperi oferta educațională și spațiile de învățământ, dar și pentru a asista la activități organizate special pentru ei. Evenimentul a vizat promovarea colegiului în rândul elevilor de clasa a VIII-a care au fost invitați împreună cu diriginții să viziteze sălile de clasă, atelierele de lucru, cabinetele, laboratoarele, sala de sport etc., astfel încât să poată opta în cunoștință de cauză la ce liceu/profil să se înscrie. Cu această ocazie, elevii şi profesorii colegiului nostru au pregătit un program atractiv, plin de surprize și voie bună.

Vizitatorii au fost întâmpinați de către profesori și elevi, care le-au oferit informații despre fiecare specializare, calificările obținute de către elevii colegiului, au vorbit despre proiectele desfășurate, despre  oportunitățile oferite și le-au prezentat dotările instituției. Mai mult decât atât, în fiecare clasă au fost organizate activități speciale de la ateliere de pictură, hand-made cu diferite tematici până la mese rotunde, workshop-uri pe teme istorice, religioase, psihologice, activități de dezvoltare personală, dezbateri, lecții experimentale de fizică și chimie, prezentarea Festivalului Boovie, majorete, dansuri populare și competiții sportive, diseminări de proiecte europene, explorând sălile de clasă primitoare, laboratoarele moderne și baza sportivă de care dispunem. 

De asemenea, elevii colegiului, coordonați de profesorii lor, au pregătit numeroase activități prin care au prezentat specificul fiecărui profil: jocuri de animație, momente muzicale, jocuri lingvistice, activități artistice și sportive etc. Astfel au avut ocazia să “călătorească prin lume”, luând parte la activități desfășurate în limba engleză, limba franceză, limba spaniolă, limba italiană. S-au întors apoi pe meleagurile românești, discutând despre Marea Familie PEDA și s-au amuzat teribil participând la jocuri de rol, activități non-formale și scenete de teatru. 

Am avut plăcerea de a găzdui la activitatea „Francophonie et multilinguisme”, „Dialoguri interculturale” și ”De la mic la mare, învățăm împreună” aproximativ 80 de oaspeți de la Școala Gimnazială Vânători, Școala Gimnazială „Profesor Mihai Sîmbotin” Cârligele, Școala Gimnazială „Al. Vlahuță” Focșani, Școala Gimnazială ”Ion Basgan” Focșani și Școala Gimnazială „Al. Vlahuță” Gugești, care au descoperit lumea francofonă de pe cele cinci continente, dar și prin activitatea micuților de la clasa a II a coordonați de elevii de la profilul pedagogic, au reușit să pătrundă în tainele meseriei de dascăl în cadrul activităților specifice practicii pedagogice. Elevii clasei a XII a E au oferit diverse informații despre colegiul nostru, împărtășind impresii și experiența lor pe parcursul vieții de liceeni. Oaspeții și-au pus amprenta pe amintirea zilei de astăzi, participând împreună cu cei 6 voluntari din cadrul Corpului European de Solidaritate la activitățile practice, într-o ”baie” lingvistică. Evenimentul a fost un real succes! Atmosfera a fost veselă și relaxantă, elevii au fost motivați, au interacționat frumos între ei, participând la jocuri non-formale.

În cadrul activităților „Simboluri în istorie” vizitatorii au descoperit cele mai interesante simboluri din timpurile străvechi, analizând importanța simbolurilor în cadrul dezbaterii privind importanța acestora în viața cotidiană și participând chiar și la un workshop practic despre istoria vieții de licean în simboluri. 

Ziua Porților Deschise a fost un eveniment ce s-a bazat pe interacțiunea directă dintre elevi din diverse școli gimnaziale din județ și elevii școlii noastre, dar și persoanele interesate de oferta noastră educațională. Vizitatorii au  luat parte la un tur ghidat în școală cu reprezentanții Consiliului Școlar al Elevilor sau cu profesorii școlii, participând la diverse ateliere și activități captivante. Absolvenții claselor a VIII-a au aflat direct de la sursă  cum ar fi dacă ei ar învăța în școala noastră.

Evenimentul a fost o ocazie extraordinară pentru a face cunoștință cu oferta educațională a școlii. Oferta educațională pentru anul școlar viitor este una foarte generoasă pentru toți cei care doresc să-și descopere și să-și valorifice aptitudinile și cuprinde: 

  • profilul pedagogic: două clase de învățător-educatoare și o clasă de educator-puericultor
  • profilul uman: două clase de filologie din care una intensiv limba engleză și două clase de științe sociale din care una intensiv limba engleză.
  • gimnaziu: clasa a V a intensiv limba engleză.

Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” reprezintă locul în care viitorii liceeni vor căpăta o „educație aleasă”, un concept generos adaptat exigențelor impuse de realitatea ultimilor ani. De asemenea, își propune să ofere tuturor elevilor noștri un curriculum vast și echilibrat, care oferă activități pline de satisfacție și stimulare pentru a-i pregăti pentru cea mai bună viață socială și culturală. 

PEDA își propune o abordare educațională care se adresează deopotrivă minții, emoției și simțurilor, provocând învățarea prin experiment, prin elaborare, prin descoperire. Procesul instructiv-educativ se realizează prin tehnici de predare moderne, creative, inovatoare, interactive, centrate pe elev, cu ajutorul unor materiale și mijloace didactice originale. 

A fost o zi plină și bogată în informații extrem de utile! Dascălii care au pregătit acest program de amploare au dovedit încă o dată că acolo unde se investește suflet și pasiune, rezultatele nu întârzie să apară.

Alegi PEDA, Alegi Performanță, Empatie, Dăruire, Altruism!

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?