Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

VIDEO și GALERIE FOTO: „Ziua porților deschise” la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani

Sute de elevi de gimnaziu s-au întâlnit, ieri, cu profesorii și elevii Colegiului Național Pedagogic „Spiru Haret” în cadrul evenimentul desfășurat sub genericul „Ziua porților deschise”. Au fost activități interactive cu elevi veniți în vizită de la școlile din Focșani, dar și o prezentare a ofertei școlare pentru 2022-2023. La intrare, elevii au fost preluați de cadrele didactice ale Colegiului, care au făcut o scurtă prezentare a ofertei educaționale. „Dacă ne veți alege, veți deveni cea mai bună versiune a voastră, este sloganul pe care l-am ales pentru ziua de astăzi. La noi în școală se promovează un învățământ care încurajează competența în scopul formării unui absolvent autonom, responsabil, capabil să decidă asupra viitorului și să dobândească cunoștințe la un nivel înalt atât referitor la disciplinele umaniste, dar și cele pedagogice, depinde ce alegeți. Ne-am orientat atenția și toată pregătirea și spre dezvoltarea capacității de a comunica foarte bine într-o limbă de circulație internațională. Avem în vedere și spațiul european prin proiectele realizate, să cultivăm spiritul național dar să fim deschiși spre cunoașterea altor culturi și tradiții europene”, a spus directorul Colegiului Pedagogic, profesorul Simion Natașa.

Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” sărbătorește anul acesta 152 de ani de învățământ pedagogic în Vrancea, iar performanțele elevilor se reflectă în promovarea la bacalaureat care depășește 97% dar și prin multiplele premii obținute la etapele județene și naționale ale olimpiadelor școlare. Profesorul Florin Micu Iliescu a subliniat că elevii înscriși la profilul pedagogic vor avea ocazica ca la clasa a 11-a să predea direct copiilor, fie la grădiniță, fie la clasele I-IV. De asemenea, pentru cei care aleg profilele filologie și stințe sociale, consilierul educativ Marina Pătrașcu a precizat că sunt câte două clase, din care una de engleză intensiv, o noutate față de anii trecuți. „Asta vă poate ajuta pentru că la finalul clasei a XII-a puteți da un atestat cu ajutorul căruia puteți preda limba engleză”, a precizat profesorul.

Au urmat prezentări realizate de elevii Colegiului despre cum poate arăta viitorul la această unitate de învățământ. „Acest profil se bazează în mare parte pe comunicare, pe colaborare și creativitate, pentru că noi contribuim la evoluția unor pitici, dacă le pot spune așa, iar ei la rândul lor contribuie la evoluția noastră”, a spus eleva Ana Maria Danțiș din clasa a XII-a, profilul pedagogic. Alți elevi au povestit că elevii care aleg profilul pedagogic vor avea deja o carieră, fără să mai fie obligați să urmeze cursurile unei facultăți pentru a fi educatori, învățători. Mai mult, cei care vor urma cursurile unei facultăți, vor avea echivalat modulul psiho-pedagogic. „Avem nevoie de persoane care să fie conștiincioase, creative, independente și care să-i iubească pe copii”, au subliniat tinerii elevi ai Colegiului Pedagogic.

Ziua a fost plină cu zeci de evenimente, de la „Carnavalul artei”, la „Gastronomie și spiritualitate”, „Atelier de pictură”, diferite activități sportive, lansare de carte, prezentarea cunoscutului festival „Boovie”, dezbateri și chiar activități în laboratorul de chimie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?