Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Fotbal feminin – Estera a încheiat cu victorie sezonul regulat!

 

  • ACS Estera Țifești – FC Voluntari 2-0 (2-0)

Formația ACS Estera: Bianca Radu – Marta Onea, Andreea Onea, Ana Barbu, Elena Conduraru – Alexia Niculescu, Mădălina Ismană, Miruna Lăluciu, Mihaela Ștefan (55 Dara Dima), Laura Petrihan (70 Florina Onia), Florina Bîrsă (80 Diana Luca).

Duminică, 3 aprilie, ACS Estera Țifeșți a jucat pe teren propriu, la Jariștea, ultimul meci al sezonului regulat al Ligii a 3-a, Seria 1 la fotbal feminin. Adversară i-a fost FCVoluntari pe care a întrecut-o cu 2-0 (2-0) după ce  în tur, la 7 noiembrie 2021, la Volunari, o învinsese cu 2-1. În urma victoriei de duminică, Estera Țifești a încheiat sezonul regulat pe locul al doilea, la egalitate de puncte – 25, cu formația de pe primul loc, Zimbrul Tulcea. Sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 13:30, Estera va avea la Jariștea primul joc din turul suplimentar, cu Dunărea 2020 Giurgiu. Va fi primul meci dintr-o serie de cinci în care fetele Țifeștiului vor evolua de trei ori acasă și de două ori în deplasare. Derbiul cu Zimbrul va fi la Tulcea, la 30 aprilie.

           Cum a fost în partida câștigată duminică în compania FC Voluntari, relatează pe pagina de facebook Estera Țifești, antrenorul principal Paul Cioran: ”Trei puncte obținute în fața unui adversar incomod și cu o bună mobilitate în teren. Tinerele noastre jucătoare au făcut o repriză aproape perfectă, în care au pus presiune încă din primele minute și au ratat deschiderea scorului prin Mihaela Ștefan și Miruna Lăluciu (penalty ratat în minutul 5, după un falt în careu făcut de portarul advers asupra lui Bîrsă). Alexia Niculescu înscrie de două ori la mijlocul reprizei, după o acțiune individuală la primul gol și o combinație de efect cu atacantul Florina Bîrsă la golul doi. Atacanții noștri si-au mai creat și alte ocazii mari de gol, însă imprecizia la finalizare a făcut ca scorul să rămână 2-0. FC Voluntari a ieșit mai hotărâtă de la vestiare, încercând să pună presiune pe apărarea nostră, însă blocul defensiv, coordonat de Ana Barbu și Andreea Onea, a funcționat perfect. Eforturile noastre pe faza de atac nu s-au mai concretizat, chiar dacă Laura Petrihan și Florina Bîrsă au ratat situații rarisime. Țin să îmi felicit jucătoarele pentru prestația de pe întreg parcursul sezonului regulat, în care am fost învinși doar o dată în 10 etape. Având un lot restrâns numeric (doar 16 fete), o medie de vârstă de 16 ani și participând pentru prima oară într-o competiție de senioare, fetele au demonstrat că au valore și își merită pe deplin locul din clasament. Urmează încă 5 meciuri în playoff, pe care le vom trata cu încredere și cu dorința de a fi cei mai buni!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?